Λουκανικόπιτα με σφολιάτα

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Συνταγή για λουκανικόπιτα με φύλλο σφολιάτας - Σίγουρα η πιο εύκολη και η πιο νόστιμη που έχετε φτιάξει.

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τα παιδιά σας, τους φίλους σας ή τους καλεσμένους σας σε ένα πάρτι; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε νόστιμη λουκανικόπιτα με 2 υλικά, άντε τρία... αν θέλετε να προσθέσετε τυρί που λιώνει από πάνω. Αλλά και χωρίς τυρί, μπορείτε να τη φτιάξετε και να είναι εξίσου νόστιμη και εντυπωσιακή.

Τι κάνει τους άλλους να μένουν με το στόμα ανοιχτό; Η πλέξη της!

Πλεχτή λουκανικόπιτα με σφολιάτα

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 αβγό (για επάλειψη)

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Πάρτε το ταψί σας και βάλτε μια λαδόκολλα.
  • Έπειτα τοποθετήστε τη σφολιάτα μέσα.
  • Ανοίξτε το φύλλο και με ένα μαχαίρι κάντε κάθετες γραμμές στη ζύμη. Προσοχή μην αρχίσετε από τις άκρες. Μετρήστε 2-3 εκατοστά μέσα και έπειτα αρχίστε τη χάραξη.
  • Πάρτε τα λουκάνικα και πλέξτε τα (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Περάστε δηλαδή από τα κοψίματα της ζύμης τα λουκάνικα, μία μέσα από τη ζύμη και μία επάνω.
  • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να πλέξετε τα λουκάνικα καλύπτοντας όλη τη ζύμη.
  • Τέλος αλείψτε με αβγό.
  • Αν θέλετε να βάλετε από πάνω τυρί που λιώνει, τώρα είναι η στιγμή. Πασπαλίστε με όσο τυρί θέλετε και βάλτε στον φούρνο να ψηθεί.
  • Ψήστε στους 180 Βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα και μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα η ζύμη σας.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved