Δροσερό λευκό γλύκισμα του καλοκαιριού με τις πιο αφράτες μαρέγκες

Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου.

Δροσερό λευκό γλύκισμα του καλοκαιριού με τις πιο αφράτες μαρέγκες

Την μαρέγκα την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, και όχι άδικα!

Η μαρέγκα είναι βασικό συστατικό της ζαχαροπλαστικής, αλλά και της μαγειρικής. Χρησιμοποιείται τόσο ωμή, όσο και σε ψητή μορφή, αναλόγως το γλύκισμα και την επιθυμητή υφή του: στην ωμή του μορφή χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση κέικ και ταρτών (τούρτα βανίλια, λεμονόπιτα), ενώ οι ψητές μαρέγκες αποτελούν παραδοσιακό γλύκισμα κεράσματος σε γάμους.

Από διατροφικής σκοπιάς, η μαρέγκα θεωρείται ένα από τα «υγιεινότερα» γλυκά, καθώς δεν περιέχει λιπαρά, αλλά υψηλές συγκεντρώσεις πρωτεΐνης και υδατανθράκων.

maregga2

Παιδικές μνήμες ξυπνά αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.

Δείτε τη συνταγή για το ακαταμάχητο λευκό γλυκό που θα σας δροσίσει και θα σας ξετρελάνει!

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το γλυκό:

  • 1 κιλό παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Για την σάλτσα:

Βήμα 1ο: Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.

Βήμα 2ο: Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.

Βήμα 3ο: Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.

Βήμα 4ο: Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.

Βήμα 5ο: Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα:

Βήμα 1ο: Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Βήμα 2ο: Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.

Βήμα 3ο: Προσθέτουμε το γιαούρτι.

Βήμα 4ο: Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.

Βήμα 5ο: Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Για το στήσιμο:

Βήμα 1ο: Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.

Βήμα 2ο: Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).

Βήμα 3ο: Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.

Βήμα 4ο: Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.

Βήμα 5ο: Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.

Βήμα 6ο: Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ωμά.

Βήμα 7ο: Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. To απολαμβάνετε με κουτάλι και είναι αέρινο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved