Tα οφέλη του βερίκοκου και μια συνταγή για τον πιο φρουτένιο καλοκαιρινό χαλβά

H αξία του βερίκοκου και μια τέλεια συνταγή για επιδόρπιο

Tα οφέλη του βερίκοκου και μια συνταγή για τον πιο φρουτένιο καλοκαιρινό χαλβά

Τα βερίκοκα είναι δημοφιλή για την υπέροχη γεύση και τη μυρωδιά τους. Αυτά τα φρέσκα φρούτα μπορούν τα παιδιά να τα απολαύσουν τόσο φρέσκα όσο και αποξηραμένα. Έχουν μια μοναδική γλυκιά γεύση και τεράστια οφέλη για την υγεία τους.



Δεν είναι τυχαίο που οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «χρυσά αυγά του ήλιου».

Ποιος άραγε δεν έχει παιδικές αναμνήσεις με το να ανοίγει ανυπόμονα ένα βερίκοκο για να βρει μέσα το κουκούτσι και στη συνέχεια να γεύεται όλη τη νοστιμιά του; Πρόκειται για ένα φρούτο αρκετά αγαπημένο που καταναλώνεται από όλες τις ηλικίες. Τα οφέλη του όμως, πόσοι τα γνωρίζουν;

verikoko

5 Οφέλη του Βερύκοκου

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και των βιταμινών A, C και Ε. Επιπλέον έχουν υψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών που ονομάζονται φλαβονοειδή, τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι προστατεύουν από ασθένειες, όπως τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί να ενισχύει την υγεία του δέρματος

Η κατανάλωση βερίκοκων μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι βερίκοκο λόγω της σύστασης και των βιταμινών, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο υγιής και λαμπερή.

Αποτελεί πηγή ενυδάτωσης

Όπως τα περισσότερα φρούτα, τα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της θερμοκρασίας του σώματος, της υγείας του σώματος, των αρθρώσεων και του καρδιακού ρυθμού.

Η κατανάλωση βερίκοκων μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναπληρώσετε την απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών μετά την άσκηση, καθώς αυτό το φρούτο προσφέρει καλές ποσότητες νερού και κάλιου.

Είναι σημαντική πηγή κάλιου

Τα βερίκοκα είναι μια καλή και σημαντική πηγή κάλιου. Συγκεκριμένα το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης, ο οποίος βοηθά στη λειτουργία των μυών, στην ισορροπία των υγρών και το σημαντικότερο στη ρύθμιση της αρρυθμίας. Καλό θα είναι να το προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή μιας και κάνει πολύ καλό στην πέψη αλλά και στα οστά.

Μπορεί να προάγει την υγεία των ματιών

Τα βερίκοκα διαθέτουν πολλές ενώσεις που είναι απαραίτητες για την υγεία των ματιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α και Ε. Η βιταμίνη Α παίζει ζωτικό ρόλο στην πρόληψη της νυχτερινής τύφλωσης, μιας διαταραχής που προκαλείται από την έλλειψη χρωστικών στα μάτια, ενώ η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που εισέρχεται απευθείας στα μάτια για να τα προστατεύσει από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Συνταγή για το πιο φρουτένιο καλοκαιρινό χαλβά

O χαλβάς είναι ένα γλυκό που δεν έχει εποχή και μήνα! Είναι ιδανική επιλογή από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Αύγουστο. Σας έχουμε την απόλυτη καλοκαιρινή εκδοχή του με βερίκοκα!

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε βερίκοκα που δεν είναι εντελώς ώριμα για να κρατάνε περισσότερο το σχήμα και την υφή τους χωρίς να λιώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Τα πιο ώριμα βερίκοκα θα γίνουν πουρές καθώς μαγειρεύονται και θα δώσουν πολύ γλυκιά γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1/4 φλυτζανιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 10 βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Bήμα 1ο: Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2ο: Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
Βήμα 3ο: Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 4ο: Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
Βήμα 5ο: Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βήμα 6ο: Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Βήμα 7ο: Προσθέτουμε τα βερίκοκα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

Προαιρετικά διακοσμούμε με λευκή σοκολάτα

Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved