Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη

Και όμως υπάρχει και θα το λατρέψεις!

Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Photo by Taylor Kiser on Unsplash

Οφέλη σοκολάτας

Τώρα που η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει, εκτός από τα παγωτά, και τα γλυκά ψυγείου έχουν μεγάλη ζήτηση. Τα περισσότερα είναι δροσερά και το πιο σημαντικό, γίνονται εύκολα.

Η σοκολάτα “κατηγορείται” λόγω του υψηλού περιεχομένου της σε λιπαρά και ζάχαρη. Η κατανάλωσή της συνδέεται με την ακμή, την παχυσαρκία, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη στεφανιαία νόσο και τον διαβήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια επισκόπηση των επιδράσεων της σοκολάτας στην υγεία του ανθρώπου, δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει βιολογικά δραστικές φαινολικές ενώσεις.

Αυτό έχει αλλάξει τις απόψεις των ανθρώπων για τη σοκολάτα και έχει διεγείρει την έρευνα για το πώς μπορεί να επηρεάσει τη γήρανση και προβλήματα όπως το οξειδωτικό στρες, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και η αθηροσκλήρωση.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη αυτή παρέχει.

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης
  • πρόληψη στην γνωστική παρακμή
  • μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

Συνταγή

Αυτό είναι το πιο νόστιμο, σοκολατένιο και μπισκοτένιο ατομικό γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.

Αυτό το ατομικό γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη δεν θέλει καθόλου ψήσιμο. Λίγο το μίξερ θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την κρέμα σοκολάτας και το μούλτι για να χτυπήσετε τα μπισκότα και τίποτα άλλο.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστειτε για δύο ποτηράκια είναι:

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Βούτυρο: Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας.

Τυρί μασκαρπόνε: Είναι αυτό που θα δώσει σούπερ κρεμώδη υφή στην κρέμα σοκολάτας σας.

Πραλίνα φουντουκιού στέβια: Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δική σας πραλίνα φουντουκιού αν έχετε έτοιμη.

Κρέμα γάλακτος: Το γλυκό δεν θα σας βγει και δεν θα πήξει η κρέμα σας αν χρησιμοποιήσετε light κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε χτυπώντας στο μούλτι τα μπισκότα. Μόλις χτυπηθούν καλά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.

Bήμα 2ο: Σε ένα μπολ ρίξτε το μασκαρπόνε. Προσθέστε την πραλίνα και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το μίξερ. Όταν απόκτησετε την τέλεια κρέμα σοκολάτας σταματήστε. Αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Bήμα 3ο: Ρίξτε τo 1/4 της κρέμας στον πάτο του ποτηριού. Από πάνω ρίξτε το μισό τριμμένο μπισκότο (κρατήστε ένα κουταλάκι του γλυκού μόνο). Ρίξτε από πάνω άλλο 1/4 από την κρέμα και τελειώστε με τα τριμμένα μπισκότα που φυλάξατε. Κάντε το ίδιο και με το δεύτερο ποτηράκι.

Bήμα 4ο: Βάλτε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved