Φτιάξτε το δικό σας σοκολατένιο αυγό με λίγα υλικά σε ελάχιστο χρόνο

  • Οφέλη μαύρης σοκολάτας
  • Σοκολατένια αυγά και παιδί
  • Πώς θα φτιάξετε το σοκολατένιο αυγό βήμα-βήμα
Φτιάξτε το δικό σας σοκολατένιο αυγό με λίγα υλικά σε ελάχιστο χρόνο

Τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά είναι ό, τι αγαπούν περισσότερα τα παιδιά το Πάσχα. Τα σοκολατένια αυγά είναι η έκπληξη που περιμένουν με λαχτάρα. Για αυτό λοιπόν πάρτε τα υλικά και ετοιμάστε τα δικά σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πολύ οικονομικά ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Οφέλη μαύρης σοκολάτας

Η πραγματική μαύρη σοκολάτα που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία το κακάο που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν ακόμα και στην πέψη.

Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο) περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από συγκεκριμένα φρούτα, όπως τα βατόμουρα και τα μούρα.

spitiko sokolatenio avgo 1

Σοκολατένια αυγά και παιδί

Σύμφωνα με την διατροφολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, η ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσης της σοκολάτας για τα παιδιά είναι περίπου 2 φορές την εβδομάδα και σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων.

Μάθετε περισσότερα για τα σοκολατένια αυγά στη διατροφή των παιδιών μέσα από το "Μαμά, podcast να βάλεις"

Πώς θα φτιάξετε το δικό σας σοκολατένιο αυγό στο σπίτι βήμα-βήμα

Για να φτιάξετε πασχαλινά αυγά στο σπίτι θα χρειαστείτε κουβερτούρα (μπορείτε και γάλακτος αν τα παιδιά σας δεν συμπαθούν τη μαύρη σοκολάτα) και φυσικά καλουπάκια για να δώσετε το σχήμα του πασχαλινού αυγού. Υπάρχουν αρκετά τόσο στο εμπόριο όσο και σε μερικά εμπορικά καταστήματα παιχνιδιών που έχουν εκτός από παιχνίδια και αντικείμενα για την κουζίνα και το σπίτι.

Για το δικό σας σοκολατένιο αυγό ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες!

Βήμα 1ο. Σπάστε τη σοκολάτα σας σε μεγάλα κομμάτια και στη συνέχεια ψιλοκόψτε σε μικρά

Βήμα 2ο. Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) και αφήστε την να ζεσταίνει σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε ένα μπολ με θερμότητα στην κορυφή, προσθέστε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και στη συνέχεια αφήστε να λιώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βήμα 3ο. Αφαιρέστε το δοχείο από τη θερμότητα και αφήστε το να κρυώσει.



Βήμα 4ο. Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε το καλούπι έτσι ώστε η σοκολάτα να καλύψει την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε πινέλο για να την απλώσετε ομοιόμορφα.

Βήμα 5ο. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα 6ο. Τοποθετήστε λίγο χαρτί και τοποθετήστε το καλούπι επίπεδο προς τα κάτω για πάνω από 15 λεπτά (να τρέξει ό,τι περισσεύει).

Βήμα 7ο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι να δημιουργήσετε ένα στρώμα σοκολάτας γύρω από ½cm πάχος

Βήμα 8ο. Τοποθετήστε και τα δύο καλούπια στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από το ψυγείο, βγάλτε από τα καλούπια και ενώστε τα όπως φάινεται και στο βίντεο παραπάνω. Το αυγό σας είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved