Συνταγή για το πιο αφράτο σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει (vid)

  • Ιδανικό και για τούρτες
  • Τρώγεται σκέτο αλλά και σιροπιαστό
Συνταγή για το πιο αφράτο σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει (vid)
you tube / table diary

Το κέικ είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Αρκεί μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 4,5 εκατ. συνταγές.

Τυχαίο; Κάθε άλλο. Το κέικ είναι εύκολο, νόστιμο, χορταστικό και μπορεί να το φτιάξει ο καθένας στο σπίτι του. Είναι ιδανικό για πρωινό, για το κολατσιό των παιδιών, για τις λιγούρες, για τον απογευματινό σας καφέ.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για ένα σοκολατένιο sponge κέικ, τόσο αφράτο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Τα υλικά είναι απλά, όσο και η διαδικασία. Οπότε δεν έχετε παρά να το φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Extra tip: Αυτό το κέικ είναι ιδανικό και για τούρτες. Με μια κρέμα και σαντιγί θα έχετε έτοιμη μια σπιτική, πεντανόστιμη, τούρτα.

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 80 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 25 γρ κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 130 γρ γάλα
  • 65 γρ ηλιέλαιο
  • 1 γρ αλάτι
  • 110 γρ ζάχαρη
sokolatenio keik afrato1

Εκτέλεση

Κόβετε μια λαδόκολλα και την τοποθετείτε σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι (να προεξέχει στα πλάγια).
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και σκεπάζετε τα τελευταία με μια μεμβράνη.
Ρίχνετε το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Κοσκινίζετε μέσα το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει σοκολατένιο και υγρό.
Είναι η ώρα για τη μαρέγκα. Χτυπάτε καλά τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη ( προσοχή, μην τη ρίχνετε όλη μαζί αλλά σταδιακά).
Παίρνετε μία- δύο μεγάλες κουταλιές μαρέγκας και τις αναμειγνύετε στην σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη μαρέγκα. Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και βάζετε το μείγμα στο ταψάκι. Το κουνάτε για να φύγει ο αέρας, τοποθετείτε το ταψάκι σε ένα άλλο μεγαλύτερο, το γεμίζετε με ζεστό νερό, και ψήνετε στους 150 C για 30 λεπτά.
Το γλυκό σας είναι έτοιμο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved