Δέκα έξυπνες συνταγές για να αξιοποιήσετε τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Photo by Diana Polekhina on Unsplash
  • Γεμιστά αυγά stuffed eggs
  • Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας
  • Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια
  • Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου
  • Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα
  • Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά
  • Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι
  • Σαλάτα του σεφ light
  • Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά
  • Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό

Σας έχουν ξεμείνει πολλά κόκκινα βραστά αυγά από το Πάσχα; Δείτε τα πιο γρήγορα, υγιεινά, νόστιμα και εύκολα σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε για όλη την οικογένεια!

Γεμιστά αυγά stuffed eggs

Υλικά:

  • 6-7 αυγά βρασμένα αυγά
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • Λίγες νιφάδες μπούκοβο για το πασπάλισμα


Πατατοσαλάτα με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά βραστά
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • Αλάτι και λίγο ρίγανη
  • Μαγιονέζα


Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια

Υλικά:

για 1 μερίδα

  • 1/2 στήθος κοτόπουλου μαδημενο
  • 1 αυγό για βράσιμο
  • 5 ντοματίνια
  • 1 πρέζα αλάτι


Τονοσαλάτα με βραστό αυγό και σως πορτοκαλιού – βαλσάμικου

Υλικά:

για 1 μερίδα

  • 90 γρ. κονσέρβα τόνου
  • 1/2 μεσαίου μεγέθους ντομάτα
  • 1/2 μεσαίου μεγέθους πράσινη πιπεριά καμπάνα
  • 1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 1 αυγό για βράσιμο
  • 2 πρέζες αλάτι

Για τη σως:

  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού


Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα

Υλικά:

για 1 τορτίγια

  • 1 τορτίγια
  • 2 αυγά για βράσιμο
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 φέτα τυρί του τοστ
  • 1 φέτα γαλοπούλα καπνιστή ή κοτόπουλο καπνιστό ή ότι άλλο αλλαντικό θέλουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% λιπαρά


Αυγό βραστό όπως το τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά

Υλικά:

για 1 μερίδα

  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι
  • 1 φέτα ψωμί
  • Λίγο αλάτι


Αλμυρό κέικ με βρασμένα αυγά και χαλούμι

Υλικά:

  • 400 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ μαγιονέζα light
  • 50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 250 γρ γιαούρτι αγελάδος
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 220 γρ χαλλούμι ή άλλο τυρί που προτιμάτε τριμμένο
  • 80 γρ Gouda τριμμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ σκόρδο
  • 2 κ.σ ketchup
  • 4 μεσαία αυγά βρασμένα
  • 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ γαλοπούλα ψιλοκομμένη


Σαλάτα του σεφ light

Υλικά:

1 μερίδα

  • 4-5 φύλλα μαρούλι
  • 1/2 ντομάτα
  • 1/4 αγγούρι
  • 2 αυγά βραστά
  • 1 φέτα γαλοπούλα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κοφτές τυρί τριμμένο (15 γρ.)
  • 1 μικρό παξιμάδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για τη σως:

  • 1-2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι (40-50γρ.)
  • 1 γεμάτη κ.σ. κέτσαπ (20 γρ)
  • 1 κ.γ. ξύδι


Ανοιχτό σάντουιτς με σολομό, γαρίδες και αυγά

Υλικά:

1 μερίδα

  • 1 μπαγκετάκι ολικής άλεσης (ή 2 φέτες μαύρο ψωμί γερμανικού τύπου)
  • Τονοσαλάτα για αλλειμμα
  • 1 φέτα Σολομός καπνιστός
  • Γαρίδες μικρές βρασμένες (έτοιμες από το σουπερμάρκετ σε νερό)
  • 1 αυγό βραστό σφιχτό σε φέτες
  • 4 φετούλες φρέσκιας Μοτσαρέλας
  • 1 κτγλ. Πέστο βασιλικού


Σπιτικό κλάμπ σάντουιτς με τυρί κρέμα και αυγό

Υλικά:

1 μερίδα

  • 3 φέτες ψωμί του τόστ
  • Τυρί κρέμα ή μαγιονέζα
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 2-3 φέτες ντομάτας
  • 1 φέτα τυρί
  • 1 βραστό αυγό


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved