Τips για μαμάδες:Το μυστικό για να μειώσετε την οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας

  • Τι να κάνετε αν η σάλτσα ντομάτας είναι πιο ξινή απ’ ότι θα θέλατε.
  • Πώς μπορείτε να την κάνετε λιγότερο όξινη.
Τips για μαμάδες:Το μυστικό για να μειώσετε την οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας

Πολλές φορές όταν ετοιμάζετε μια σπιτική σάλτσα ντομάτας, διαπιστώνετε ότι είναι αρκετά όξινη.

Αυτό συνήθως οφείλεται στις ντομάτες και των οξέων στη φλούδα. Αν δεν σας αρέσει αυτή η σπιρτάδα στη σάλτσα, μπορείτε να τη βελτιώσετε με έναν απλό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Το καρότο.

Σύμφωνα με το tasteofhome.com, τα καρότα αφαιρούν την οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας προσθέτοντας διακριτική γλυκύτητα. Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι η σάλτσα σας έχει γίνει πολύ όξινη, καθαρίστε ένα ολόκληρο καρότο, σιγοβράστε το με τη σάλτσα και αφαιρέστε το πριν το σερβίρετε.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι, περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικοί.

Για παράδειγμα το cooking.stackexchange.com αντιπροτείνει το κρεμμύδι αρκεί να το ψιλοκόψετε και να το καραμελώσετε πριν προσθέσετε την ντομάτα.


https://www.instagram.com/p/CbIj0o6B4XH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ώριμες ντομάτες για σάλτσα

Να χρησιμοποιείτε πάντα ώριμες ντομάτες για τη σπιτική σάλτσα, διαφορετικά επιλέξτε κονσέρβα. Οι κονσέρβες παρασκευάζονται από ώριμες ντομάτες και τείνουν να είναι πιο ήπιες στη γεύση.

Ντομάτα: διατροφική αξία

Από πλευράς μικροθρεπτικών συστατικών, οι ντομάτες αποτελούν καλή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων. Μια μέτρια ντομάτα καλύπτει το 28% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη C. H συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Η ντομάτα περιέχει επίσης μια πολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος Β, το φολικό οξύ, ή αλλιώς βιταμίνη Β9, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών. Η ντομάτα μας εφοδιάζει όμως και με κάλιο, ένα μέταλλο χρήσιμο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ένα φλιτζάνι χυμού ντομάτας περιέχει 534 mg καλίου και ½ φλ. σάλτσα ντομάτας περιέχει 454 mg.


https://www.instagram.com/p/CbHQz0hPp_k/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Συνταγή για κλασική σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια (καρέ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα. Την αφήνετε να πάρει μια βράση και ρίχνετε τα μυρωδικά, το πιπέρι και το αλάτι. Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Μόλις η σάλτσα δέσει είναι έτοιμη να τη σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved