Τραγανοί μηλολουκουμάδες της στιγμής - Έτοιμοι σε 5 λεπτά (vid)

  • Συνταγή για πεντανόστιμους μηλολουκουμάδες
  • Δεν χρησιμοποιείτε μαγιά, απλά ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά
Τραγανοί μηλολουκουμάδες της στιγμής - Έτοιμοι σε 5 λεπτά (vid)
you tube / Quick Simple & Delicious

Οι λουκουμάδες είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.

Μικροί μεγάλοι τους απολαμβάνουν με κάθε ευκαιρία είτε επιλέγοντας την παραδοσιακή συνταγή με το μέλι είτε πιο …πειραγμένες με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, τρούφα.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά μια συνταγή για λουκουμάδες με μήλο.

milo

Είναι από τις πιο εύκολες που έχετε δοκιμάσει καθώς όλα τα υλικά τα αναμειγνύετε μαζί και δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη καθώς η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει μαγιά.

Συγκεντρώστε λοιπόν τα απαραίτητα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και φτιάξτε τους νόστιμους αυτούς μηλολουκουμάδες.

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 8 γρ ζάχαρη βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (3 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (25 γρ.)
  • 125 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (30 ml)
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (6 γρ.)
  • 1 μήλο τριμμένο
  • Σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (50 γρ.)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε καλά το αυγό, τη βανίλια ζάχαρη, το αλάτι, την ζάχαρη ( δύο κουταλιές) και το γιαούρτι. Ρίχνετε το φυτικό λάδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
  • Τρίβετε το μήλο στον τρίφτη (πολτός) και το προσθέτετε στη ζύμη μαζί με τις σταφίδες ( προαιρετικά). Συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι η ζύμη να είναι κολλώδης.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού βάλετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, κόβετε με ψαλίδι τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, ρίχνοντάς τες στο λάδι.
  • Μόλις τις βγάζετε τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και τις σερβίρετε.
  • Οι μηλολουκουμάδες είναι έτοιμοι.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι κατοπιστικό καθώς δείχνει βήμα βήμα όλη την διαδικασία.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved