Πανεύκολο γλυκό της τελευταίας στιγμής με μόλις 3 υλικά

  • Γι’ αυτό το γλυκό θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά
  • Έτοιμο σε πέντε λεπτά
  • Δεν θα χρειαστείτε φούρνο
Πανεύκολο γλυκό της τελευταίας στιγμής με μόλις 3 υλικά
you tube / Quick Simple & Delicious

Μπορεί να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να τρώτε γλυκά – όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας – όμως λιγούρες αυτές και η επιθυμία για ένα σνακ είναι έντονη.

Αντί λοιπόν να έχετε στο ντουλάπι κρυμμένα μπισκότα και σοκολάτες γι' αυτές τις...δύσκολες ώρες, είναι προτιμότερο να φτιάξετε ένα σπιτικό γλυκό.

Εκτός από το κέικ που είναι το αγαπημένο όλων, κατά καιρούς σας προτείνουμε κι άλλα γλυκά που είναι εύκολα και δεν χρειάζονται χρόνο. Αυτό άλλωστε δεν είναι το ζητούμενο; Να τρώτε κάτι σπιτικό και νόστιμο και το οποίο δεν απαιτεί να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

ligoures

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε ένα πανεύκολο γλυκό , με τρία υλικά και έτοιμο σε πέντε λεπτά ( δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος που πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο). Αλλωστε, αν δεν μπορείτε να περιμένετε, δοκιμάστε την κρέμα μόλις βγει από τη φωτιά.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα (500 ml)
  • 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού (40 γρ.)
  • 2/3 φλιτζανιού dulce de leche (καραμέλα γάλακτος) (250 γρ.)
  • σκόνη κακάο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε μια φόρμα σιλικόνης για cupcakes και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το άμυλο καλαμποκιού και την καραμέλα ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια, το βάζετε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την μοιράζετε στη φόρμα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκάκι με σκόνη κακάου.

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε το να το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved