Κρέμα πορτοκαλιού χωρίς γάλα - Πώς θα τη φτιάξετε (vid)

  • Τα οφέλη του πορτοκαλιού
  • Υλικά για να φτιάξετε την κρέμα πορτοκαλιού χωρίς γάλα
  • Εκτέλεση βήμα-βήμα
  • Βίντεο με τη συνταγή

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και συνηθίζουμε να το απολαμβάνουμε τόσο ολόκληρο όσο και σε χυμό.

Φημίζεται για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα όμως είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

Διατροφική αξία

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση. Το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) έχει ιδιαίτερη αξία για την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δρα προληπτικά ενάντια στο εγκεφαλικό, ενώ το κάλιο είναι ωφέλιμο για τον έλεγχο της πίεσης στους υπερτασικούς και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Για να απολαύσουν τα παιδιά τα πορτοκάλια όμως, εκτός από χυμό ή φρουτοσαλάτα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια μαμαδίστικη κρέμα χωρίς γάλα.

Κρέμα πορτοκαλιού χωρίς γάλα για τα παιδιά

Υλικά:

  • 200 ml χυμό από πορτοκάλια
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • ξύσμα από πορτοκάλια
  • 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 2 αβγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Βάλτε το χυμό πορτοκάλι σε ένα κατσαρολάκι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κορν φλάουρ.

Βήμα 2ο: Ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα δύο αβγά και το αλάτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα.

Βήμα 3ο: Βάλτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Βήμα 4ο: Βάλτε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.

Βήμα 5ο: Χτυπήστε την κρέμα σε ένα μπολ με το μίξερ. Τέλος, βάλτε την κρέμα σε μπολάκια και απολαύστε τη.

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved