Συνταγές για υγιεινά pancakes με χαμηλούς υδατάνθρακες

  • Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με λίγα λιπαρά.
  • Αυτά τα pancakes είναι νόστιμα και υγιεινά.

Οι τηγανίτες ή pancakes αρέσουν πολύ στα παιδιά όχι μόνο για πρωινό αλλά και απογευματινό.

Ευκαιρία λοιπόν σήμερα που είναι αργία και είστε στο σπίτι με τα παιδιά, να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά pancakes με λίγους υδατάνθρακες. Καλό είναι μετά την κατανάλωση αρκετών γλυκών κατά την περίοδο των γιορτών να προσέχετε τη διατροφή των παιδιών χωρίς όμως στερήσεις.

Κι αυτά τα pancakes είναι από τις καλύτερες επιλογές.

Τηγανίτες με πρωτεϊνη

  • 2 ασπράδια ή 2 ολόκληρα αυγά
  • ⅔ φλιτζάνι (88 γραμμάρια) σε σκόνη πρωτεΐνη
  • ½ φλιτζάνι (120 χιλιοστόλιτρα) νερό
  • ¼ φλιτζάνι (60 χιλιοστόλιτρα) ελαιόλαδο
  • ½ με 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Υποκατάστατο ζάχαρης (προαιρετικό)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)

Τηγανίτες με αλεύρι αμυγδάλου

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • 1¾ φλιτζάνι (168 γραμμάρια) αλεύρι αμυγδάλου
  • ¾ φλιτζάνια (180 γραμμάρια) γάλα αμυγδάλου

Τηγανίτες με τυρί κρέμα

  • 115 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 γραμμάρια) υποκατάστατο ζάχαρης, ή περισσότερο για γεύση
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα σφενδάμου (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας (28 γραμμάρια) αλεύρι καρύδας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (15 έως 30 χιλιοστόλιτρα) γάλα αμυγδάλου ή μισό και μισό, εάν χρειάζεται

Τηγανίτες Ricotta

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 χιλιοστόλιτρα) χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) βρώμη
  • 1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) τυρί ρικότα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) άπαχο απλό γιαούρτι
  • ⅓ φλιτζάνι (81 γραμμάρια) ασπράδια αυγών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας (22,5 γραμμάρια) μέλι

Εκτέλεση

Σε όλες τις συνταγές αναμειγνύετε πρώτα τα υγρά υλικά τα ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέτετε τα στερεά που προηγουμένως τα έχετε αναμείξει σε άλλο μπολ ( π.χ. αλεύρι με μαγειρική σόδα, αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, κ.ο.κ.). Το τηγάνι πρέπει να είναι ζεστό για να ψηθούν οι τηγανίτες. Ρίξτε περίπου ¼ κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι, και απλώστε το ώστε να πάει παντού. Με λίγο χαρτί μπορείτε να αφαιρέσετε την ποσότητα λαδιού που περισσεύει.Ψήνετε για περίπου 2 λεπτά κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Ανάλογα με το μείγμα ορισμένες θα βγάλουν φυσαλίδες και άλλες όχι. Τις σερβίρετε με σιρόπι σφενδάνου, φρούτα, κανέλα, άχνη, γιαούρτι.

Πηγή: wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved