Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα – Κι όμως γίνεται

Απόλαυση χωρίς τύψεις!

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα – Κι όμως γίνεται
pexels.com / photo credits pixabay

Γλυκό και δίαιτα δεν πάνε μαζί. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι ότι αυτό εξαρτάται από το είδος του γλυκού και τα υλικά που περιλαμβάνει η εκάστοτε συνταγή.

Εάν είστε λάτρεις της σοκολάτας, υπάρχει τρόπος να μην την στερηθείτε ούτε στην δίαιτα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό, αφράτο κέικ σοκολάτας με λιγότερο από 50 θερμίδες ανά μερίδα. Το μυστικό φυσικά βρίσκεται στα υλικά της συνταγής τα οποία είναι τα εξής:

  • 80 ml γάλα άπαχο, χωρίς λιπαρά
  • 180 γραμμάρια γιαούρτι 0% σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γραμμάρια νιφάδες βρόμης αλεσμένες
  • 6 κουταλιές της σούπας στέβια (μπορείτε να δοκιμάσετε το μείγμα και να βάλετε λιγότερη ή περισσότερη ανάλογα το πόσο γλυκό θέλετε να είναι το γλυκό.
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα μπολ βάλτε τη βρόμη και τη μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το γάλα, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέστε το κακάο, την στέβια και ανακατέψτε ξανά. Έπειτα, ρίξτε μέσα και το αυγό και ανακατέψτε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέστε στο μπολ με το μείγμα, τα στερεά υλικά από το άλλο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά.

Βάλτε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών με λίγο αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για περίπου 35 λεπτά.

sokolatenio keik

Το κάθε κομμάτι κέικ έχει 50 θερμίδες. Εάν θέλετε να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο απολαυστικό, μπορείτε να φτιάξετε και ένα γλάσο σοκολάτας με μόλις τρία υλικά. Με το γλάσο, οι θερμίδες ανά μερίδα ανέρχονται στις 90 plus!

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 70 γραμμάρια σοκολάτας μαύρη
  • 45 ml γάλα
  • 20 γραμμάρια γιαούρτι
  • Λίγη ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)

Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το γάλα και ανακατέψτε. Ζεστάνετε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει και προσθέστε την και αυτήν στο μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved