Αφράτα ψωμάκια με γάλα -Πώς θα τα φτιάξετε (βίντεο)

Πεντανόστιμα ψωμάκια που μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Αφράτα ψωμάκια με γάλα -Πώς θα τα φτιάξετε (βίντεο)

Ένας τρόπος για να περνάτε δημιουργικά με τα παιδιά τώρα που έχουν άφθονο χρόνο, είναι η μαγειρική. Ακόμα κι αν είναι μικρά σε ηλικία είναι διασκεδαστικό να σας βλέπουν να μαγειρεύετε, συμμετέχοντας με όποιο τρόπο μπορούν.

Η καλύτερη επιλογή είναι οι ζύμες. Κάθε είδους. Μπορούν να τις πλάθουν και να φτιάχνουν διάφορα πράγματα όπως με τις πλαστελίνες.

psomakia

Ψωμάκια με γάλα

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε μια απλή συνταγή για νόστιμα και αφράτα ψωμάκια με γάλα. Δεν χρειάζεστε μηχανή παρά μόνο τα υλικά που θα δείτε παρακάτω. Για εξασφαλισμένη επιτυχία , θα πρέπει να ετοιμάσετε τη ζύμη από το βράδυ και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (250ml)
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (45g)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5g)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375g)
  • 2 κουταλιές στιγμιαία μαγιά (6g)
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο (55g) ανάλατο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αυγό, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ρίξτε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο) και ζυμώστε με το χέρι τη ζύμη.
Τυλίγετε το μπολ με τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Πασπαλίζετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και την ζυμώνετε για λίγο. Σχηματίστε μα μπάλα και κόψτε σε κομμάτια πλάθοντας στρόγγυλα μπαλάκια. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα ανοίγετε με το χέρι και τα τυλίγετε όπως τα spring rolls. Τα τοποθετείτε σε πυρέξ και τα αφήνετε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Με ένα πινέλο τα περνάτε με λίγο αυγό και γάλα και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά. Τα ψωμάκια σας είναι έτοιμα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved