Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα (vid)

  • Το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκό που έχετε δοκιμάσει
  • Υλικά και βήμα-βήμα η διαδικασία παρασκευής
  • Βίντεο με συνταγή εύκολης πορτοκαλόπιτας
Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα (vid)

Αν έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά πορτοκαλόπιτα με φύλλο, σίγουρα θα θυμάστε την υπέροχη γεύση πορτοκαλιού που σας άφησε στο στόμα.

Δεν είναι όμως μόνο νόστιμη είναι και εύκολη στην παρασκευή της.Ας δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Για το γέμιση

1 συσκευασία με φύλλο κρούστας
3 πορτοκάλια
5 αυγά
1 φλυτζάνι γιαούρτι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας baking powder

portokalia

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράστε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Προσθέστε το πορτοκάλι ( μισό – μισό) και αφήστε να βράσει το σιρόπι για 8 -10 λεπτά.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Περνάτε ελαφρά το ταψί ( 9x13 ιντσών) με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 3ο

Αφαιρέστε τα φύλλα από τη συσκευασία, κόψτε σε κομμάτια και απλώστε τα στο ταψί. Στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες το μισό πορτοκάλι , κρατείστε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τα υπόλοιπα 2 1/2, στύψτε τα.

Βήμα 4ο

Αναμείξτε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το baking powder και χτυπήστε τα σε μπλέντερ, με σύρμα ( πολύ καλά) ή με μίξερ για περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα πορτοκαλιού πάνω στα τεμαχισμένα φύλλα. Ανακατέψτε τα πάντα απαλά ώστε το μείγμα να πάει παντού. Γαρνίρετε την κορυφή του κέικ με τις φέτες πορτοκαλιού.

Βήμα 5ο

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Μόλις αφαιρέσετε το γλυκό από το φούρνο ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι . Αφήστε το για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου απορροφηθεί το περισσότερο σιρόπι. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Εύκολη πορτοκαλόπιτα (βίντεο)

Αν πάλι σας αρέσει να βλέπετε τα υλικά και τη διαδικασία μιας συνταγής σε βίντεο, βρήκαμε για εσάς την απόλυτη συνταγή για πορτοκαλόπιτα με φύλλο. Πατήστε play και δείτε τη.



Πηγή: allrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved