Πώς να μαγειρέψετε το φιλέτο κοτόπουλο - 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές

Το φιλέτο κοτόπουλο συνήθως είναι άνοστο και στεγνό. Με τους σωστούς συνδυασμούς όμως μπορεί να γίνει νοστιμότατο.

Το κοτόπουλο σπάνια λείπει από το οικογενειακό τραπέζι. Το φιλέτο μάλιστα όπως και το μπούτι κοτόπουλου είναι από τα πιο πολυμαγειρεμένα καθώς δεν έχουν λίπος και μπορεί κανείς να τα καταναλώσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το φιλέτο, που είναι το πλέον άπαχο κρέας, γίνεται συχνά στεγνό ειδικά αν δεν ψηθεί σωστά. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές για να μαγειρέψετε το φιλέτο κοτόπουλο, αλλιώς…

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ντομάτες

Υλικά

στήθος κοτόπουλου
2-3 κομμάτια μοτσαρέλας
1 κούπα αλεύρι
ένα αυγό
φρυγανιά
1/5 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 1/5 χυμό ντομάτας ή δύο ντομάτες ψιλοκομμένες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

Φιλέτο κοτόπουλο με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Υλικά

2-3 φιλέτα κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¼ φλιτζάνι φρεσκοκομμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει (μέτρια θερμοκρασία). Προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε κάθε πλευρά ή έως ότου το κοτόπουλο να ροδίσει. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και το αφήνετε σε μια πιατέλα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε ξανά το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε.

Φιλέτο κοτόπουλο με πολύχρωμα λαχανικά

Υλικά

2 κούπες τοματίνια
1 κούπα baby καρότα
2 κίτρινες πιπεριές
1 μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια χωρίς το κοτσάνι)
2 μικρά κόκκινα ξερά κρεμμύδια
1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο
ρύζι για συνοδευτικό

Για τη μαρινάδα

1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
χυμός από 2 λάιμ
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Φτιάξτε αρχικά τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Βάλτε το λάδι, το χυμό λάιμ, το κόλιανδρο και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα ταψί βάλτε όλα τα λαχανικά σας που θα έχετε κόψει σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια, τα μπουκετάκια μπρόκολου και το κοτόπουλο. (Μπορείτε να δείτε και στο βίντεο τη διαδικασία) Ρίξτε τη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε ξανά αν χρειάζεται.
Ψήστε για περίπου 25 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Συνοδέψτε με ρύζι που θα έχετε βράσει και φέτα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved