Αυτά τα αφράτα αλμυρά ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε

Τρώγονται σκέτα, με τυρί, με μαρμελάδα, κι ότι άλλο εσείς θέλετε.

Στην όψη αυτά τα μοναδικά ψωμάκια θυμίζουν κρουασανάκια, όμως η υφή και η γεύση τους είναι διαφορετική. Το μυστικό για την επιτυχία τους είναι η σωστή δοσολογία των υλικών και κυρίως ο χρόνος που θα πρέπει να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

Γι’αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια θα χρειαστείτε:

Για την πρώτη ζύμη

  • 70 ml νερό (1/4 φλιτζάνι + 3/4 κουταλιές της σούπας)
  • 1 γρ μαγιά ( 1/4 κ.τ.γ.)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/2 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας)
  • 1/8 κ.τ.γ. αλάτι

Για τη δεύτερη ζύμη

  • 50 γρ. της 1η ς ζύμης
  • 15 γρ ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας + 1 / 2tsp)
  • 3 γρ. στιγμιαία μαγιά
  • 150 ml παγωμένο νερό (1 / 2cup + 2tbsp + 1 / 3tsp)
  • 250 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 1/2 φλιτζάνι)
  • 10 γρ. γάλα σε σκόνη (1 κουταλιά της σούπας + 1/3 κουταλιές της σούπας)
  • 2 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 8 τεμάχια βούτυρο κομμένα σε μακρόστενες ράβδους (5-8g την κάθε μία)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C για 40 λεπτά. Βάλτε ένα ταψάκι με νερό στη βάση της κουζίνας και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 240 ° C και ψήστε για 13 λεπτά.

Δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε αυτά τα αφράτα ψωμάκια στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved