Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σοκολατένια μπισκότα με βρόμη και φυστικοβούτυρο

Συνταγή για πανεύκολα μπισκότα που δεν χρειάζονται καν ψήσιμο.

Η κακοκαιρία "Μήδεια" σαρώνει όλη τη χώρα, το καθεστώς καραντίνας συνεχίζεται και αναπόφευκτα ο χρόνος εντός σπιτιού για μεγάλους και παιδιά παραμένει αρκετός.

Για πολλούς η μαγειρική είναι μία χαλαρωτική και διασκεδαστική δραστηριότητα και όπως ήταν αναμενόμενο, και στο τρίτο lockdown έχει την τιμητική της. Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά και να τα μυήσετε στην μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστκής.

Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μία ακόμα που σίγουρα θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά: σοκολατένια μπισκότα με βρόμη και φυστικοβούτυρο. Μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα μικρά σας και δεν χρειάζονται καν ψήσιμο.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 3 φλιτζάνια βρόμη

Τα οφέλη του φυστικοβούτυρου για τα παιδιά
Σύμφωνα με το Consumer Reports, το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα πρωτεϊνικά τρόφιμα που περιέχουν περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά 2 κουταλιές της σούπας. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά. Η κατανάλωση του φυστικοβούτυρο δίνει ενέργεια, αυξάνει την αίσθηση κορεσμού, προστατεύει την καρδιά και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τα οφέλη της βρόμης για τα παιδιά
Η βρόμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Οι σπόροι της βρόμης περιέχουν βιταμίνη Ε, μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λίπους.

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα μπισκότα σοκολάτας με βρόμη και φυστικοβούτυρο στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved