Δέκα χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε τα μπισκότα (pics+vid)

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Δέκα χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε τα μπισκότα (pics+vid)
Instagram@ x_mas_cookies

Τα μπισκότα, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους στις γιορτές. Συνήθως οι πρώτες μυρωδιές που κατακλύζουν το σπίτι είναι από τα μπισκότα που ζητάνε διακαώς τα παιδιά. Μπισκότα δε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια που με την κατάλληλη διακόσμηση...απογειώνονται και μοιάζουν με στολίδια.

Σήμερα λοιπόν θα σας δώσουμε ιδέες για να διακοσμήσετε τα μπισκότα που θα (ξανα) φτιάξετε. Αν μάλιστα αναζητάτε μια συνταγή για αφράτα και πεντανόστιμα μπισκότα σας συνιστούμε να δοκιμάσετε την ακόλουθη:

Υλικά

5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπα μαλακό βούτυρο
1 κ.τ.γ μπέικον πάουντερ
2 αυγά
4 κ.τ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι. Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι.Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέστε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίστε το ανακάτεμα με το μίξερ για 5 λεπτά ακόμη.Τέλος προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια αφράτη βουτυρένια και απαλή ζύμη.
Αν δυσκολευτείτε με το μίξερ προς το τέλος, κλείστε το και συνεχίστε να ζυμώνετε με το χέρι, φορώντας γάντια μιας χρήσης.Βάλτε για 15 λεπτά τη ζύμη στο ψυγείο.
Σε ένα ταψί στρώστε λαδόκολλα.Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο απλώστε τη με έναν πλάστη και με κουπάτ κόψτε μπισκότα (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι). Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Διακοσμήστε τα με γλάσο, σοκολάτα κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς, καρύδα, ζαχαρόπαστα.

Δείτε πόσες επιλογές έχετε για να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας στη gallery αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί.

Φωτογραφίες: Instagram@ x_mas_cookies

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved