Έξι νόστιμες συνταγές με αυγά για παιδιά (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού σήμερα και τι καλύτερη αφορμή να φτιάξετε νόστιμες ομελέτες για τα παιδιά και όχι μόνο.

Έξι νόστιμες συνταγές με αυγά για παιδιά (vid)

Το αυγό αποτελεί ιδανική πηγή πρωτεΐνης. Ο κρόκος του περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων κι αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού.

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι η διατροφή μας πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη ώστε να έχουμε περισσότερη ενέργεια και να είμαστε υγιείς.

Ανάμεσα στις τροφές που πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για να το πετύχουμε αυτό είναι τα αυγά.

Μπορούν να μας κρατήσουν χορτασμένους μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, καθώς ένα μεγάλο, βραστό αυγό περιέχει μόλις 78 θερμίδες, αλλά η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι τεράστια. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι μελέτες που έχουν δείξει πως όσοι τρώνε αυγά με το πρωινό τους καταφέρνουν να μειώσουν την υπερφαγία!

Τι προσφέρει το αυγό

  • Αποτελεί μία καλή πηγή σιδήρου, ειδικά για τα παιδιά που έχουν αναιμία. Μάλιστα, ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα αν το αυγό συνδυαστεί με χυμό φρούτων ή λαχανικών.
  • Συμβάλλει στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας.
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και στις πνευματικές λειτουργίες, λόγω της λεκιθίνης που περιέχει.
  • Περιέχει τις πιο σημαντικές βιταμίνες όπως: Α (πολύτιμη για τα μάτια), D (για τα οστά), Ε (για την άμυνα), ομάδα Β (για το νευρικό σύστημα), φυλικό οξύ για τις αναιμίες κ.ά.

Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε έξι συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά σας ακόμα και για το μωρό σας, εφόσον είναι πάνω από ενός έτους. Είναι νόστιμες και πολύ εύκολες.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved