Πόσο καιρό διατηρούνται τα αυγά στο ψυγείο;

Συντήρηση αυγών: Ιδού όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αυγά σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα τα αποθηκεύετε και πότε πρέπει να τα πετάτε.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα αυγά στο ψυγείο;

Τα αυγά αποτελούν μια φθηνή πηγή άφθονης πρωτεΐνης, σιδήρου και ακόρεστων λιπαρών οξέων. Επίσης είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Plus; Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει κανείς την ημέρα του (πρωινό) αλλά και τη νύχτα του (ελαφρύ και με λίγες θερμίδες βραδινό).

Πόσο όμως «αντέχουν» τα αυγά; Πότε πρέπει να τα πετάξει κανείς από το ψυγείο του; Κάποιοι κρατούν τα αβγά τους στο ψυγείο για περισσότερες από 2 και 3 εβδομάδες. Κάνει όμως ή όχι;

Δυστυχώς, τα φρέσκα τρόφιμα, όπως τα αυγά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής όπως άλλα τρόφιμα. Ορίστε τι λένε οι ειδικοί. Πόσο αντέχουν τα αυγά φρέσκα και πώς θα τα αποθηκεύσετε σωστά στο ψυγείο;

sintirisi avgon 1

Πόσο αντέχουν τα αυγά;

Εάν αποθηκεύετε τα αυγά σας στη συνιστώμενη θερμοκρασία 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συνιστά τη χρήση των αυγών σας εντός τριών εβδομάδων. Το Egg Safety Center ισχυρίζεται ότι μπορείτε ακόμα να τρώτε αυγά τέσσερις έως πέντε εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους, αλλά βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση όπως η Salmonella και το E-Coli μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου - οπότε είναι ίσως καλύτερο να πετάξετε τα παλαιότερα αυγά σας.

Όσο για τα σκληρά βραστά αυγά; Αυτά μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Πώς θα καταλάβει κανείς αν το αυγό που έχει στο ψυγείο του είναι καλό;

Εδώ θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Αν ένα αυγό μυρίζει περίεργα ή απαίσια, τότε θα πρέπει να το πετάξετε. Ιδού μερικά ακόμη tips για να αναγνωρίζετε αν ένα αυγό είναι κατάλληλο για να το καταναλώσετε ή όχι.

sintirisi avgon 2
  • Μυρίστε το: αν το αυγό μυρίζει άσχημα όταν το σπάσετε στο μπολ ή το τηγάνι, μη το φάτε.
  • Παρατηρήστε περισσότερο το τσόφλι του: είναι υγρό; Έχει ραγίσει; Αν ναι τότε αυτό ίσως μαρτυρά... βακτήρια.
  • Τα αυγά που έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα μπορεί να φαίνονται και να μυρίζουν κανονικά, οπότε φροντίστε να ελέγξετε ξανά την ημερομηνία παραγωγής τους και μέχρι πότε πρέπει να τα έχετε καταναλώσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τα αυγά σας

Βάλτε τα αυγά σας στο μεσαίο ράφι και όχι πίσω. Μην τα βάζετε στην πόρτα του ψυγείου σας. Τα προϊόντα που φυλάσσονται στην πόρτα συχνά εκτίθενται σε διάφορες θερμοκρασίες ενώ τα είδη που διατηρούνται στη μέση του ψυγείου τείνουν να παραμένουν πιο κρύα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved