Γρήγορη, εύκολη και υγιεινή σοκολατόπιτα, ιδανική επιλογή και για τις γιορτές.
Αναζητάτε μια γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα; Αυτή η συνταγή είναι ιδανική: δεν περιέχει αλεύρι, πρόσθετη ζάχαρη ή λάδι, αλλά παραμένει πλούσια σε γεύση και υφή.
Εύκολη ανοιχτή σοκολατόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Με λίγα φυσικά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τώρα δε που πλησιάζουν οι γιορτές, κρατήστε πρόχειρη τη συνταγή, γιατί θα σας χρειαστεί.
Και για να την απολαύσετε χωρίς ενοχές σας παραθέτουμε όχι μόνο τις θερμίδες αλλά και τη διατροφική αξία ενός κομματιού σοκολατόπιτας.
Σοκολατόπιτα με βρώμη και δύο ακόμη υλικά - Θα το λατρέψετε
Διατροφική αξία (ανά μερίδα μαζί με το γλάσο)
Θερμίδες: 207 kcal
Υδατάνθρακες: 37 g
Πρωτεΐνη: 4 g
Λιπαρά: 8 g (κορεσμένα: 5 g)
Χοληστερόλη: 61 mg
Νάτριο: 205 mg
Κάλιο: 410 mg
Φυτικές ίνες: 5 g
Ζάχαρη: 29 g
Βιταμίνη Α: 144 IU
Ασβέστιο: 109 mg
Σίδηρος: 2 mg
πηγή: hungryhappens.net
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 35'
Υλικά
- 2 φλιτζάνια χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 αυγά
Για το γλάσο σοκολάτας
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Βήματα
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C . Στρώστε ένα ταψάκι 15 εκ. (6 ιντσών) με λαδόκολλα.
-
Τοποθετήστε τους χουρμάδες στο multi και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. (Αν οι χουρμάδες είναι σκληροί, μουλιάστε τους σε νερό για 10 λεπτά και στραγγίστε.)
-
Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια μπάλα.
-
Προσθέστε το baking powder, το αλάτι και τα αυγά. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα (~1 λεπτό).
-
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και ισιώστε την επιφάνεια. Ψήστε για 30–35 λεπτά. Μην παραψήσετε. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
-
Γλάσο σοκολάτας
-
Χτυπήστε το λάδι καρύδας με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
-
Απλώστε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και ισιώστε ομοιόμορφα.