AI/ Mothersbloggr
Λαχταριστές «κουκουνάρες» σοκολάτας που λιώνουν μαγικά στο ζεστό γάλα!
Οι στολισμοί έχουν ήδη αρχίσει, τα φωτάκια ανάβουν παντού και η γιορτινή διάθεση αρχίζει να απλώνεται σε κάθε σπίτι. Κι όχι, δεν είναι καθόλου νωρίς για να μπούμε κι εμείς στο κλίμα με τις πρώτες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!
Χριστουγεννιάτικη συνταγή για πάρτι - Χιονάνθρωπος με μοτσαρέλα και τοματίνια
Μία από αυτές, που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά, είναι οι σοκολατένιες βόμβες για ζεστό κακάο σαν... κουκουνάρια που λιώνουν μέσα στο γάλα και μετατρέπουν κάθε κούπα σε μαγική εμπειρία.
Πέρα από το εντυπωσιακό εφέ στο σερβίρισμα, είναι και μια υπέροχη έκπληξη για τα παιδιά, αφού μέσα κρύβουν κακάο και μπόλικα mini marshmallows. Έτσι, όταν κουκουνάρι λιώνει μέσα στο ζεστό γάλα, απελευθερώνει όλη τη γλύκα και το άρωμά της. Φροντίστε μόνο να έχετε πολλά marshmallows γιατί... ποτέ δεν είναι αρκετά!
Συνταγή για βόμβες σοκολάτας - Λιώνουν τέλεια μέσα στο ζεστό γάλα
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 5'
Υλικά
- Γάλακτος ή κουβερτούρα (για λιώσιμο)
- Κακάο σε σκόνη (γλυκό που βάζετε στο γάλα συνήθως)
- Mini marshmallows
- Φόρμες σιλικόνης σε στρογγυλό σχήμα
- Αλουμινόχαρτο
- Δημητριακά σοκολάτας ή μεγάλα δάκρυα σοκολάτας
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Βήματα
-
Κόψτε τις θήκες από τη φόρμα σιλικόνης με τις μισές σφαίρες.
-
Επικαλύψτε το εσωτερικό τους με λιωμένη σοκολάτα (γάλακτος ή μαύρη).
-
Τοποθετήστε τις στο ταψάκι για cupcakes.
-
Διπλώστε αλουμινόχαρτο σε λεπτά κομμάτια και στερεώστε τα στα πλαϊνά κάθε θήκης ώστε να σχηματιστεί κωνικό σχήμα, σαν κουκουνάρι.
-
Βάλτε στην στο ψυγείο για 15–20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν.
-
Αφαιρέστε από το ψυγείο και βγάλτε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα.
-
Γεμίστε κάθε θήκη με 1 κουταλιά κακάο και mini marshmallows.
-
Καλύψτε το πάνω μέρος με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα για να κλείσει καλά και λειάνετε την επιφάνεια.
-
Ξαναβάλτε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν πλήρως.
-
Ξεφορμάρετε προσεκτικά.
-
Προσθέστε «λεπτομέρειες» από σοκολάτα για να σχηματίσετε τα μικρά «λεπιδάκια κουκουναριού».
-
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη για χιονισμένο αποτέλεσμα