Το κέικ φουντουκιού που θα κάνει τα παιδιά να ζητούν δεύτερο κομμάτι!

Μαργαρίτα Νικολάου
Το κέικ φουντουκιού που θα κάνει τα παιδιά να ζητούν δεύτερο κομμάτι!
Bigstock

Η αγαπημένη μου συνταγή κέικ φουντουκιού – εύκολη και πεντανόστιμη.

Έχω φτιάξει πολλά κέικ στη ζωή μου – κλασσικά, περίτεχνα, δύσκολα, εύκολα, με λίγα ή πολλά υλικά. Πάντα ψάχνω κάτι νέο να δοκιμάσω και να μοιραστώ με την οικογένεια μου. Πρόσφατα, ψάχνοντας για μια συνταγή που να έχει κάτι διαφορετικό, έπεσα πάνω σε αυτό το κέικ φουντουκιού και αμέσως κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να μην το δοκιμάσω. Η μυρωδιά των φουντουκιών που ψήνονται στο φούρνο ήταν ακαταμάχητη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Κέικ με αναψυκτικό λεμονιού: Η συνταγή που έγινε viral για το καλοκαίρι

Όταν άνοιξα τον φούρνο, η κουζίνα μου γέμισε με μια ζεστή, γλυκιά μυρωδιά που με έκανε να θέλω να το κόψω όσο ήταν ζεστό.

Ανυπομονώ να το φτιάξω σήμερα ξανά! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα – είναι μια συνταγή που αξίζει να μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας συνταγές για κέικ. Αν το δοκιμάσετε, στείλτε μου τις εντυπώσεις σας εδώ, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι μικρές γλυκές χαρές με άλλους!

Η vintage συνταγή για κέικ μήλου που μυρίζει «σπίτι» – και λίγο αμερικάνικο κινηματογράφο

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 3 αυγά 100 γρ. πλήρες γάλα 100 γρ. ανάλατο βούτυρο,
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. πλήρες γάλα
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο συν λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο για να αλευρώσετε το ταψί
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. φουντούκια ψημένα, ψιλοκομμένα στο μούλτι
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C και βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ.
  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με τα φουντούκια. Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν σβόλοι. Θα έχετε ένα λείο και πυκνό μείγμα.
  • Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσό χρώμα.
  • Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.
  • Όταν κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved