Πιτάκι με πατάτες, τυρί και μπέικον στο τηγάνι (vid)

Πιτάκι με πατάτες, τυρί και μπέικον στο τηγάνι (vid)

Ακόμη και αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ ζύμη στη ζωή σας αυτή τη συνταγή θα την πετύχετε.

Και ναι, υπάρχει μια συνταγή που είναι λαχταριστή και μπορεί να τη φτιάξει ακόμη και κάποιος που δεν έχει ιδέα από ζύμες, δεν έχει ιδέα τι είναι η μαγιά ή απλά δεν έχει υπομονή να περιμένει να φουσκώσει μια κανονική ζύμη.

Οι μαμάδες ως γνωστόν λατρεύουν τις γρήγορες συνταγές και τις συνταγές που δεν χρειάζεται να λερώσουν πολλά σκεύη και τούτη εδώ είναι μία από αυτές. Πιτάκι στο τηγάνι γεμιστό με πατάτες, τυρί μοτσαρέλα και κομματάκια μπέικον.

Ναι, ναι είναι τόσο λαχταριστή όσο δείχνει. Σίγουρα έχετε λίγο αλεύρι, γάλα, τυρί που λιώνει και πατάτες στο σπίτι, έτσι δεν είναι; Δείτε αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε και δοκιμάστε να το φτιάξετε.

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

για τη ζύμη:

  • 90ml γάλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15ml ανάλατο βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση:

  • 2 πατάτες
  • 2-3 κ.τ.σ. ψημένο και ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1 κ.τ.σ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.τ.σ μαγιονέζα
  • 2 κούπες τυρί μοτσαρέλα ( ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει)

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατώστε καλά.
  • Ρίξτε το βούτυρο και ζυμώστε. Μόλις έχετε μια μαλακή ζύμη, κάντε τη μπαλίτσα, σκεπάστε τη και βάλτε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. (αν δεν φτιάξετε το πιτάκι την ίδια μέρα, μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη από το βράδυ και να τη βάλετε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα)
  • Σε κατσαρολάκι βράστε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες, σουρώστε τις και πατήστε τις σε ένα μπολ με το πιρούνι.
  • Προσθέστε έπειτα το μπέικον, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα και ανακατέψτε.
  • Πάρτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε με τον πλάστη φύλλο, όπως δείχνει και το βίντεο.
  • Βάλτε στο κέντρο της ζύμης, τριμμένο τυρί, από πάνω τη γέμιση με την πατάτα και τέλος πάλι τυρί.
  • Σκεπάστε με το φύλλο, κλείστε καλά τη ζύμη (δείτε στο βίντεο πώς) και βάλτε στο τηγάνι που θα έχετε προθερμάνει σε μέτρια φωτιά και θα έχετε προσθέσει λίγο βούτυρο ή λάδι.
  • Αφήστε για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά και σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved