Chocolate chip cookies με ελαιόλαδο

Chocolate chip cookies με ελαιόλαδο
Bigstock

Θέλετε να φτιάξετε μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας στη στιγμή; Τότε φτιάξτε αυτή που σας προτείνουμε.

Ελαιόλαδο! Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τη μεσογειακή διατροφή, αυτό είναι το ελαιόλαδο. Ο Θεός στη χώρα μας, το πρόσφερε απλόχερα και εμείς νιώθουμε τυχεροί που μπορούμε να το βρούμε εύκολα και να το απολαύσουμε.

Το ελαιόλαδο το χρησιμοποιούμε σε κάθε λογής φαγητό που θα φτιάξουμε, δεν λείπει από τις σαλάτες μας και φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε αρκετά γλυκά. Ένα από αυτά τα γλυκά είναι και τα chocolate chip cookies. Μπορεί οι κλασικές συνταγές που βρίσκετε στο διαδίκτυο να περιέχουν βούτυρο, όμως υπάρχουν και συνταγές που μπορείτε να τα φτιάξετε με ελαιόλαδο.

Προετοιμασία: 20'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
  • 3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κουπα δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου και βάλτε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, τη βανίλια, τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε με το μίξερ.
  • Μόλις έχετε ένα αφράτο μείγμα, προσθέστε το αβγό.
  • Ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο ξανά.
  • Προσθέστε έπειτα το αλεύρι, τη σόδα και συνεχίστε με τον γάντζο του μίξερ το ανακάτεμα.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί και έχερε μια αφτάτη ζύμη, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και έπειτα αρχίστε να πλάθετε μπαλάκια που θα τα τοποθετήσετε στο αντικολλητικό χαρτί.
  • Φτιάξτε μικρά μπαλάκια που θα τα πατήσετε ελαφρά από πάνω. Αφήστε αρκετό κενό μεταξύ των μπισκότων σας.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
  • Μπορείτε να τα συντηρήσετε σε ένα σκεύος με καπάκι κατάλληλο για μπισκότα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved