Εύκολη συνταγή για τυρόψωμο με τσένταρ

Εύκολη συνταγή για τυρόψωμο με τσένταρ

Σπιτικό τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο.

Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες συνταγές για αυτό και σήμερα θα σας δείξουμε μία που θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σας. Σπιτικό τυρόψωμο με τσένταρ, αφράτο και πεντανόστιμο.

Ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο και εσείς μπορείτε να πάρετε ένα, δύο ή και παραπάνω κομμάτια στη δουλειά. Δεν χρειάζεται ζύμωμα, ούτε χρόνο για να φουσκώσει. Όσο για τα υλικά, είναι απλά και πολύ πιθανό να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

turopsomo-me-tsentar.jpg

Πηγή φωτογραφιας: bellyfull.net

Πηγή συνταγής: bellyful.net

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 40'

Υλικά

Για το ψωμί:

  • 1 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο

Για το topping:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός

Βήματα

Για το ψωμί:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
  • Προσθέστε το τσένταρ και ανακατέψτε ξανά μέχρι το τυρί να ανακατευτεί καλά με το αλεύρι.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά μέχρι όλο το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Βάλτε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα κέικ αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει ή λαδώσει.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.

Για το topping:

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Μόλις βγάλετε το τυρόψωμο από τον φούρνο, βάλτε κατευθείαν την επικάλυψη με ένα πινέλο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 5-10 λεπτά πριν το κόψετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved