Σνακ για τα παιδιά: Υγιεινά κρακεράκια ρυζιού με τρία υλικά

Σνακ για τα παιδιά: Υγιεινά κρακεράκια ρυζιού με τρία υλικά
Bigstock

Aυτά τα κρακεράκια είναι μια φανταστική ιδέα για ένα θρεπτικό και εύκολο σνακ για τα παιδιά.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν το ρύζι είναι μία από τις τροφές που λίγο πολύ υπάρχει στη διατροφή όλων μας. Το χρησιμοποιούμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια ή ως βασικό συστατικό για να φτιάξουμε ριζότο και άλλα μαγειρευτά φαγητά όπως το σπανακόρυζο.

Γνωρίζατε όμως ότι το ρύζι είναι και ένα συστατικό που μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα, θρεπτικά και χορταστικά κρακεράκια ρυζιού;

Για αυτή τη συνταγή χρειάζεστε μόνο τρία υλικά, και σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια. Ένα πανεύκολο σνακ που μπορούν να τρώνε τα παιδιά όταν βλέπουν ταινία, ως μια υγιεινή εναλλακτική του ποπ κορν.

Είναι επικίνδυνα τα κράκερ ρυζιού για τα μωρά;

Από άποψη συστατικών, αυτά τα σπιτικά κράκερ ρυζιού είναι μια χαρά για τα μωρά, ωστόσο, εξαιτίας της τρανότητάς τους καλό είναι να αποφεύγετε να τα δίνετε στα παιδιά αρκετά μικρής ηλικίας, για να αποφύγετε την πνιγμονή. Επομένως να θυμάστε ότι είναι κατάλληλα για παιδιά από τριών ετών και πάνω, αλλά όχι για μικρότερης ηλικίας μωρά.

Πηγή συνταγής: mykidslickthebowl.com

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

Για τα κρακεράκια ρυζιού:

  • Μαγειρεμένο ρύζι
  • 3 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα ή πάπρικα αν θέλετε να τους δώσετε έξτρα γεύση

Βήματα

Για τα κρακεράκια ρυζιού:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Μαγειρέψτε το ρύζι σας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία ή χρησιμοποιήστε ρύζι που έχει περισσέψει. Προσθέστε ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Βάλτε όλα τα υλικά στο μούλτι, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Πάρτε κουταλάκια του γλυκού από τη ζύμη ρυζιού, φτιάξτε μπαλάκια, πατήστε τα ώστε να τους δώσετε ένα σχήμα που θα θυμίζει τσιπς και βάλτε τα σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε ένα δεύτερο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί πάνω από τα τσιπς ρυζιού.
  • Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και μέχρι να γίνουν τραγανά. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτάκια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved