Μαθήματα Ζωής: Γιατί δεν πρέπει να λέτε στον γιο σας να φέρεται ως «άνδρας»

Αρκετά συχνά ακούμε από μπαμπάδες κυρίως αλλά και μαμάδες να περιμένουν από το γιο τους να «φέρεται ως άνδρας», με έναν αγορίστικο και όχι κοριτσίστικο τρόπο, να συμπεριφέρεται δηλαδή με τρόπους που διαχωρίζουν το ανδρικό από το γυναικείο φύλο.

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα Ζωής: Γιατί δεν πρέπει να λέτε στον γιο σας να φέρεται ως «άνδρας»

Δυστυχώς, τα στερεότυπα ακόμη φαίνεται να κρατούν καλά τη θέση τους και πώς να μην γίνεται αυτό άλλωστε, όταν διαιωνίζεται η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα;

Οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς! Όταν όμως προσπαθούν να δασκαλέψουν τα αγόρια τους σχετικά με το πώς θα είναι «γνήσιοι εκπρόσωποι του φύλου τους», αυτό που καταφέρνουν είναι να μειώνουν το γιο τους και να παραβλέπουν τη μοναδική του προσωπικότητα, προσπαθώντας να τον βάλουν μέσα στα «παραδοσιακά ανδρικά καλούπια».

Τα περισσότερα αγόρια μαθαίνουν να κρατούν μέσα τους και να μην εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους, να τα καταπιέζουν ή να τα παρακάμπτουν. Με εξαίρεση τον θυμό βέβαια, που είναι αποδεκτή η εκδήλωσή του από το ανδρικό φύλο και κατακριτέα στο γυναικείο, με αποτέλεσμα τα αγόρια συχνά να χάνουν την επαφή με τον συναισθηματικό τους κόσμο, με το πώς αισθάνονται.

Πώς θα στηρίξετε συναισθηματικά τον γιο σας και πώς θα τον κρατήσετε μακριά από τα κοινωνικά στερεότυπα;

Πατήστε play και δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:



Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved