Health Line: Οδηγίες για την προστασία από τον ιό της γρίπης (vid)

Διανύοντας ήδη το πρώτο διάστημα της χειμερινής περιόδου, είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η έγκαιρη κινητοποίηση για την πρόληψη της γρίπης.

Μαριαλένα Κυριακάκου
Health Line: Οδηγίες για την προστασία από τον ιό της γρίπης (vid)

Η γρίπη οφείλεται σε διάφορα στελέχη ιών και προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου. Μπορεί σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ο Φεβρουάριος να χαρακτηρίζεται ως ο μήνας με τη μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης, παρόλο αυτά η εμφάνιση της γρίπης μπορεί να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.

Οι γονείς θα πρέπει να παραμένουν ψύχραιμοι, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προσωπικής υγιεινής (όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών, ο καλός και συχνός αερισμός των χώρων και το προσεκτικό φτέρνισμα με χρήση χαρτομάντιλων για περιορισμό της μετάδοσης του ιού μέσω σταγονιδίων).

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετάδοση του ιού από άτομο σε άτομο είναι εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη. Τα πρώτα συμπτώματα του ιού περιλαμβάνουν: βήχα, υψηλό πυρετό, μυαλγία και κεφαλαλγία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς ώστε να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι και ταυτόχρονα ψύχραιμοι για τη σωστή αντιμετώπιση της γρίπης



Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved