Όταν τα άκρα του μωρού τρέμουν, είναι ανησυχητικό;

Όταν τα άκρα του μωρού τρέμουν, είναι ανησυχητικό;

Όταν τα άκρα του μωρού τρέμουν, είναι ανησυχητικό;

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε αρκετά μωρά το πιγούνι τους τρέμει ενώ είναι ήρεμα.

Αυτός ο τρόμος (πετάγματα) οφείλεται στο φυσιολογικό αντανακλαστικό του φόβου που έχουν τα νεογνά. Έτσι, όταν γίνει ένας θόρυβος έντονος ( π.χ. χειροκρότημα) ή όταν ακουμπάτε κάτι κρύο πάνω του ή και ενίοτε χωρίς εμφανή λόγο παρουσιάζει τρόμο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλο δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, καθώς είναι φυσιολογικό και εξαφανίζεται μετά τον 6ο μήνα.

Επίσης, ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα άκρα και το πιγούνι των μωρών τρέμουν είναι ότι το νευρικό σύστημα του μωρού δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο. Πολύ γρήγορα θα εξαφανιστεί καθώς είναι μία φυσιολογική και αναμενόμενη φάση.

Αρκετές φορές θα βλέπετε τα χέρια ή τα πόδια του μωρού σας να τρέμουν ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα, θυμίζοντας το ρίγος που νιώθει ένας μεγάλος όταν κρυώνει. Πρόκειται για δείγμα νευρολογικής ανωριμότητας.

Σε αντίθεση με μια κρίση σπασμών, με την οποία μοιάζει πολύ, το τρέμουλο σταματά εύκολα απλώς πιάνοντας σφιχτά το χέρι ή το πόδι και κάνοντας μια σταθερή κίνηση μπρος και πίσω. Στους σπασμούς, το χέρι ή το πόδι κινούνται πολύ πιο έντονα με σπασμωδικές κινήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε γιατί κουνιούνται τα μωρά στον ύπνο τους.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved