Παιδική παχυσαρκία και διατροφή: Υγιεινές διατροφικές συμβουλές αντιμετώπισης

Μικρές συμβουλές για σωστές διατροφικές συνήθειες και πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας!

Παιδική παχυσαρκία και διατροφή: Υγιεινές διατροφικές συμβουλές αντιμετώπισης

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα περίπλοκο πρόβλημα χωρίς μία και μοναδική αιτία. Για να αποτρέψετε την παιδική παχυσαρκία και να δημιουργήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ξεκινήστε απλά ενθαρρύνοντας την εμπλοκή ολόκληρης της οικογένειας.

Κάντε πρωινό μαζί

Φάτε πρωινό μαζί με τα παιδιά σας! Μπορεί να είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας του παιδιού σας. Το πρωινό σπάει την πείνα, παρέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες, διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βάζει σε λειτουργία τους μυς και στέλνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε όλα τα κύτταρα του σώματος για την ανάπτυξη. Η κατανάλωση πρωινού βοηθά επίσης στην αποτροπή της πείνας του παιδιού σας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι που τρώνε πρωινό έχουν περισσότερη ενέργεια στο σχολείο, κουράζονται λιγότερο, πεινάνε λιγότερο και συγκεντρώνονται καλύτερα στα μαθήματά τους.

paidiki paxisarkia antimetopisi pos tha katalavo oti to paidi einai paxisarko 1

Σπιτικό φαγάκι

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε υγιές το βάρος των παιδιών σας, είναι να ελαττώσετε το φαγητό απ' έξω. Αξίζει απλά να γνωρίζετε ότι τα σπιτικά φαγητά, σνακ και γλυκά έχουν λιγότερες θερμίδες από τα φαγητά τα σνακ και τα γλυκά του εμπορίου.

Μειώστε το μέγεθος της μερίδας

Έρευνα έχει δίξει πως τα μεγάλα πιάτα και τα μεγάλα ποτήρια - μας ενθαρρύνουν να τρώμε και να πίνουμε περισσότερο από ό, τι αν τα πιάτα και τα ποτήρια ήταν μικρότερα, οπότε τοποθετήστε μπροστά στο παιδί σας ένα μικρότερο πιάτο με μικρότερη μερίδα φαγητό.

Φροντίστε τα παιδιά σας να τρώνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μικρά γεύματα. 5 την ημέρα είναι καλά. Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό. απογευματινό και βραδινό. Αν σας ζητάει σνακ αντί για μια σοκολάτα προτιμήστε μια μπάρα δημητριακών, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή σπιτικές λιχουδιές που θα έχετε φτιάξει στο σπίτι.

Τέλος να θυμάστε. Τα σνακ δεν πρέπει να είναι υποκατάστατα του φαγητού.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved