Το παιδί μου έφαγε σκυλοτροφή! Να αγχωθώ;

Σε ένα σπίτι που έχει κατοικίδιο, το παιδί μπορεί να θελήσει να  αγγίξει το φαγητό του σκύλου, και ίσως να μπει στη διαδικασία να το δοκιμάσει κιόλας γιατί έτσι αρχίζει να αντιλαμβάνεται σε μικρή ηλικία τα πάντα γύρω του. Βάζοντας δηλαδή πράγματα στο στόμα του.

Το παιδί μου έφαγε σκυλοτροφή! Να αγχωθώ;

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνετε ατάραχοι και δεν θα ανησυχήσετε. Θα πρέπει όμως να παραμείνετε ήρεμοι και ψύχραιμοι για να δείτε την ποσότητα που έχει βάλει στο στόμα του, αν την έχει ακόμα μέσα ή έχει καταπιεί την σκυλοτροφή. Μερικές φορές μυρίζουν έντονα οι κονσέρβες για τα κατοικίδια, άλλες πάλι μοιάζουν και λαχταριστές στα μάτια των παιδιών, γι’ αυτό και κάποια από αυτά μπαίνουν στη διαδικασία να δοκιμάσουν.

Ευτυχώς, οι σκυλοτροφές (και εν γένει οι τροφές κατοικιδίων) δεν είναι επικίνδυνες ( όχι όλες τουλάχιστον και οι καλής ποιότητας και προέλευσης) για τα παιδιά γιατί έχουν ως βάση τους το κρέας και τα λαχανικά. Το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί είναι να έχει για λίγη ώρα στομαχόπονο ή να κάνει εμετό. Είναι σίγουρα μία διαδικασία πολύ δυσάρεστη, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη.

Όπως και να έχει, προσπαθήστε να κρατήσετε το νήπιό σας μακριά από την τροφή των κατοικιδίων σας. Αν το παιδί έχει μόλις αρχίσει να περπατάει, η επικινδυνότητα για την υγεία του, εστιάζεται στην πιθανότητα πνιγμού του αν καταπιεί χοντρά κομμάτια ξηρής τροφής σκύλων. Αυτά θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν πνιγμό.

Μπορείτε να κάνετε απλά κόλπα για να μην βρεθείτε ποτέ σε δυσάρεστη θέση. Για παράδειγμα μπορείτε να γεμίζετε το μπολ του σκύλου ή της γάτας την ώρα που το παιδί σας κοιμάται. Τοποθετείτε το μπολ του κατοικιδίου μπροστά του μόνο την ώρα που πρόκειται να φάει και κρύφτε το όταν τελειώσει το φαγητό του.

Αν το ίδιο το παιδί είναι σε φάση που δοκιμάζει νέες γεύσεις, εκμεταλλευτείτε το και δίνετέ του υγιεινά σνακ που θα το χορταίνουν και θα έχει λιγότερη επιθυμία να τρέχει για να φάει οτιδήποτε ακόμα και ... σκυλοτροφή!

Διαβάστε επίσης

«Το παιδί μου έφαγε σκυλοτροφή, είναι επικίνδυνο;»

Βίντεο: Mπόμπιρας τσακώνεται με έναν γερμανικό ποιμενικό για τη σκυλοτροφή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved