Μήπως το παιδάκι σας γυρίζει τα πέλματά του προς τα μέσα;

Το να γυρίζουν τα πέλματα προς τα μέσα είναι κάτι που συχνά ξεκινάει σε εμβρυακό στάδιο.

Μήπως το παιδάκι σας γυρίζει τα πέλματά του προς τα μέσα;

Δεν υπάρχουν ειδικά παπούτσια που να βοηθούν στην πρόληψη της πάθησης και δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να δείχνει ότι το να μαθαίνει το παιδί να περπατάει, όντας ξυπόλυτο, μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Ας δούμε τι μπορεί να συμβαίνει ανάλογα με την ηλικία

Βρέφη: Το μπροστινό μέρος και τα δάχτυλα του ποδιού συχνά στρέφονται προς το εσωτερικό του. Το εξωτερικό μέρος των ποδιών του μωρού θα έχει συχνά ένα σχήμα μισοφέγγαρου. Αυτό συμβαίνει κατά κανόνα και στα δύο πόδια.
1-3 ετών: Μπορεί να εμφανίζονται τα πόδια του σαν να σχηματίζουν παρένθεση.
3-10 ετών: Τα παιδιά με αυτό συχνά προτιμούν να κάθονται σε ένα θέση "W", όπου τα γόνατά τους φαίνεται να πηγαίνουν προς τα μέσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Child is Pigeon Toed



Η θεραπεία είναι κάτι απλό στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι πιο κοινές θεραπείες είναι... το πέρασμα του χρόνου και η φυσιολογική ανάπτυξη. Συνήθως απαιτείται λίγη ή καθόλου περαιτέρω επέμβαση.

Αν, ωστόσο, απαιτείται περισσότερη ιατρική παρέμβαση, τότε η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:

Ειδικές «τιράντες» για τα πόδια που διορθώνουν αργά και σταδιακά τη θέση των οστών ή των ποδιών, ειδικά ααλούπια (γύψινα ή πλαστικά) που διορθώνουν το σχήμα του ποδιού ή σε σπανιότερα, χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της θέσης των οστών.

Ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας καθοδηγήσει είναι προφανώς ο παιδιατρος σας.

Πηγή άρθρου: medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved