Πόσο νερό χρειάζονται τα παιδιά το καλοκαίρι;

Η ημερήσια ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και το φύλο.

Πόσο νερό χρειάζονται τα παιδιά το καλοκαίρι;

Επίσης, η θερμοκρασία που επικρατεί, οι δραστηριότητες που έχει αλλά και η διατροφή του, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις καθημερινές του ανάγκες σε νερό.

Ο γενικός κανόνας, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, είναι ότι ένα παιδί θα πρέπει να πίνει τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και να τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια μερίδα φρούτων και λαχανικών.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν το παιδί έχει αυξημένη σωματική δραστηριότητα ή όταν κάνει ζέστη. Ο στόχος είναι να πίνει μισό φλιτζάνι νερό κάθε 15 με 20 λεπτά.Στη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νερού θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η πρόσληψη υγρών από τους φυσικούς χυμούς και τα φρούτα.

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού οι παιδίατροι συστήνουν στους γονείς:

-Να προτιμούν τους φυσικούς φρέσκους χυμούς και όχι τους χυμούς σε συσκευασία.
-Για πρωινό , εκτός των άλλων, το παιδί πρέπει να πίνει ένα ποτήρι γάλα ή χυμό.
-Νερό και φρούτα είναι απαραίτητα στη θάλασσα. Ακόμα και αν δεν διψάει το παιδί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρέπει να πίνει νερό ή φρούτα.
- Σαλάτες και ελαφριά γεύματα, ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες, είναι η καλύτερη επιλογή. Τα λαχανικά που περιέχονται σε μια σαλάτα έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε νερό.
-Αντί για το κλασικό παγωτό, η καλύτερη επιλογή είναι οι σπιτικές γρανίτες. Είναι δροσιστικές και πολύ πιο υγιεινές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved