Παιδικός βήχας: Πώς τον αντιμετωπίζουμε;

Η θερμοκρασία έχει πέσει, τα σχολεία έχουν ανοίξει και οι φθινοπωρινές ιώσεις είναι αναπόφευκτες.

Παιδικός βήχας: Πώς τον αντιμετωπίζουμε;

Ο βήχας είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα μίας ίωσης ή ακόμα και ενός απλού κρυολογήματος. Πώς μπορούμε λοιπόν να τον αντιμετωπίσουμε μία και καλή;

Όταν ο βήχας είναι υγρός και συνοδεύεται από ρινική καταρροή, φτέρνισμα και λίγο πυρετό, η πιθανότερη αιτία είναι πως το μικρό σας έχει κρυώσει. Το κρύωμα κι αυτό το είδος βήχα δεν διαρκεί πολύ, κι αν το παιδί είναι μικρότερο των 2 ετών, αυτό μπορεί να διαρκέσει παραπάνω, λόγω ανωριμότητας του αναπνευστικού του συστήματος.

- Δώστε στο μικρό σας πολλά υγρά όπως νερό ή χυμό, για να μαλακώσουν τον λαιμό του.
- Αγοράστε ειδικό ορό για τις βουλωμένες μυτούλες και βάλτε μερικές σταγόνες 3 με 4 φορές την ημέρα.
- Αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο, δώστε του μια κουταλιά μέλι για να μαλακώσει ο λαιμός τους.
- Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για ενδεχόμενη χορήγηση κάποιου φαρμάκου. Σε καμία περίπτωση μη δώσετε φάρμακο στο παιδί, χωρίς τη συνταγή και τη συμβουλή γιατρού.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν λαρυγγίτιδα. Σε αυτήν την περίπτωση ο βήχας είναι ξηρός και συνοδεύεται από πυρετό και βραχνάδα στη φωνή.

- Επικοινωνήστε αμέσως με τον παιδίατρο για τυχόν χορήγηση ειδικών φαρμάκων.
- Από την μεριά σας μπορείτε να ανοίξετε το καυτό νερό στο μπάνιο για λίγα λεπτά, μέχρι να γεμίσει ο χώρος υδρατμούς. Ο υγρός και θερμός αέρας θα διευκολύνει την αναπνοή του μικρού σας και θα το ανακουφίσει από τον βήχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved