Κάνει ένα παιδί να πίνει νερό από πλαστικό μπουκάλι;

Δίνετε εύκολα ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό στο παιδί σας, κάθε φορά που βρίσκεστε έξω από το σπίτι; Μήπως ζητάτε εμφιαλωμένο νερό στα εστιατόρια για να δώσετε στο παιδί σας να πιει; Αν απαντήσατε ναι, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το άρθρο μας.

Κάνει ένα παιδί να πίνει νερό από πλαστικό μπουκάλι;

Τι είναι το εμφιαλωμένο νερό;
Το εμφιαλωμένο νερό ή το συσκευασμένο νερό πωλείται σε συσκευασμένα πλαστικά μπουκάλια. Κάποια από αυτά είναι ανθρακούχα και κάποια άλλα όχι. Η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού απαιτεί πολλές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων την απόσταξη, τον απιονισμό, κ.λ.π. Εμφιαλωμένο νερό πίνουν καθημερινά εκατομμύρια κόσμου.

Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που ένα παιδί δεν πρέπει να πίνει τακτικά εμφιαλωμένο νερό;

1. Δόντια:

Εάν δίνετε τακτικά στο παιδί σας εμφιαλωμένο νερό, μπορεί να συμβάλλετε στη φθορά των δοντιών του. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η υπερβολική κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς το παιδί χάνει το απαραίτητο φθόριο που χρειάζονται τα δόντια για να είναι υγιή. Από την άλλη πλευρά, το νερό της βρύσης περιέχει αρκετό φθόριο για την προστασία των δοντιών.

2. Κίνδυνοι για την υγεία:

Το πλαστικό είναι γνωστό πώς είναι καρκινογόνο. Μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, ακόμα και να προκαλέσει στειρότητα.

3. Πλαστικά απόβλητα:

Γνωρίζετε ότι τα πλαστικά είναι μη-βιοδιασπόμενα απόβλητα; Μάθετε στο παιδί σας, σχετικά με τα πλαστικά μπουκάλια και πώς μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για το περιβάλλον μας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Πάντα να θυμάστε να παίρνετε μαζί σας, κάθε φορά που βγαίνετε έξω (για βόλτα ή στην παιδική χαρά) ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό από τη βρύση του σπιτιού σας. Αν πάλι δεν θέλετε να δίνετε νερό από τη βρύση στο παιδί σας, μπορείτε να τοποθετήσετε στη βρύση σας ένα φίλτρο νερού, ώστε πριν βάλετε το νερό στο μπουκάλι να το φιλτράρετε πρώτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved