Μελανιές στο σώμα του παιδιού: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Τρόποι για να ανακουφίσετε το παιδί σας από τις μελανιές.

Μελανιές στο σώμα του παιδιού: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Γιατί συμβαίνουν οι μελανιές;

Είναι απολύτως φυσιολογικό για τα δραστήρια παιδιά να παθαίνουν περιστασιακά μελανιές, καθώς εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους.

Όταν το μικρό σας παθαίνει ένα χτύπημα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα (τριχοειδή). Καθώς το αίμα διαρρέει από αυτά τα τριχοειδή αγγεία, προκαλεί προσωρινά αλλαγή χρώματος στο δέρμα.

Οι μελανιές συχνά ξεκινούν ως ένα κοκκινωπό χρώμα. Καθώς επουλώνονται, συνήθως αλλάζουν χρώμα και περνούν από αποχρώσεις του μωβ, του μπλε, του πράσινου, του κίτρινου και του καφέ, πριν τελικά εξαφανιστούν.

Τα άτομα με σκούρο δέρμα μπορεί επίσης να εμφανίσουν μελανιές, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο αισθητές.

Μια μελανιά μπορεί να είναι πρησμένη στην αρχή, αλλά οι περισσότερες είναι ακίνδυνες και θα επουλωθούν χωρίς θεραπεία μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σε περίπτωση πιο σοβαρής πρόσκρουσης ή τραυματισμού, ο εσωτερικός μώλωπας μπορεί επίσης να επηρεάσει τους μύες, τα όργανα, ακόμη και τα οστά. Αυτές οι μελανιές δεν είναι ορατές, αν και το παιδί σας μπορεί να παρουσιάσει πόνο και πρήξιμο.

Εάν το μικρό σας είχε ένα σοβαρό ατύχημα, πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον παιδίατρο.

melania soma paidiou 1

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη μελανιά του παιδιού σας;

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αλλά οι ακόλουθες θεραπείες μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης και να βοηθήσουν το παιδί σας να αισθανθεί καλύτερα όταν έχει μελανιές:

Μια κρύα κομπρέσα μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε ένα πανί εμποτισμένο σε κρύο νερό ή τυλίξτε μια παγοκύστη ή μια σακούλα με κατεψυγμένα λαχανικά σε μια πετσέτα. Κρατήστε το πάνω από την περιοχή για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μείνει ακίνητο, δοκιμάστε να του διαβάσετε μια ιστορία, να τραγουδήσετε τραγούδια ή να παίξετε ένα απλό παιχνίδι.
Εάν το παιδί σας φαίνεται αναστατωμένο και πονάει από την μελανιά, η βρεφική παρακεταμόλη ή η ιβουπροφαίνη μπορεί να βοηθήσουν.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στη συσκευασία ή ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας εάν δεν είστε σίγουροι.

Φυσικά, οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα λόγια παρηγοριάς θα βοηθήσουν και στην ανακούφιση της ταλαιπωρίας! Η απόσπαση της προσοχής μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το μικρό σας να ξεπεράσει το χτύπημα του.

Με πληροφορίες από: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved