Τενοντίτιδα καρπού στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Γιατί πονάει ο καρπός του χεριού των παιδιών;
  • Πού οφείλεται η τενοντίτιδα;
  • Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της τενοντίτιδας;
Τενοντίτιδα καρπού στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η τενοντίτιδα καρπού είναι όλο και πιο συχνή στα παιδιά τα τελευταία χρόνια καθώς περνούν πολλές ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Τι προκαλεί την τενοντίτιδα καρπού στα παιδιά

Η τενοντίτιδα προκαλείται από παρατεταμένη υπερφόρτωση στην ίδια άρθρωση ή ομάδα αρθρώσεων. Συνήθως υποφέρουν οι τενίστες, οι παίκτες του γκολφ καθώς και οι μητέρες που κρατούν τα μωρά τους για αρκετές ώρες την ημέρα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά τενοντίτιδας στα παιδιά τα οποία παραπονούνται για έντονο πόνο στον καρπό.

Αυτό φαίνεται να είναι αποτέλεσμα του αυξημένου χρόνου παιχνιδιού μπροστά σε κονσόλες ή ηλεκτρονικές συσκευές λόγω της παρατεταμένης χρήσης του joystick. Στην τενοντίτιδα, προκαλείται ερεθισμός των ινών του τένοντα που ενώνει τον μυ με το οστό. Εάν επηρεαστεί η ακεραιότητά τους, ονομάζεται τενίνωση . Αλλά αν η φλεγμονή εμφανίζεται στο περίβλημα, είναι γνωστή ως τενοντίτιδα.

tenontirtida sta paidia1

Τενοντίτιδα στα παιδιά: Θεραπεία

Είναι σημαντικό τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της διακοπής της δραστηριότητας που προκάλεσε τον τραυματισμό μέχρι να βελτιωθούν τα συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι η ξεκούραση να συνοδεύεται από φυσικοθεραπευτική αγωγή. Βοηθά τους ιστούς να επουλωθούν σωστά και αποτρέπει την επανεμφάνιση του τραυματισμού.Ο κίνδυνος της μη κατάλληλης θεραπείας και της μη τήρησης των προληπτικών μέτρων είναι ο τραυματισμός να διαρκέσει με την πάροδο του χρόνου και να γίνει ακόμη πιο σοβαρός.

Η θεραπεία ξεκινά με τη μείωση της κινητικότητας της άρθρωσης (με νάρθηκες καρπού), υποστηρίζοντάς την και αφήνοντάς την να ξεκουραστεί. Επιπλέον, το παιδί θα χρειαστεί να κάνει ασκήσεις διατάσεων προκειμένου οι τένοντες να διατηρήσουν την ευλυγισία και τη λειτουργικότητά τους.Οι φυσιοθεραπευτές χρησιμοποιούν μη επεμβατικές τεχνικές, όπως το βαθύ εγκάρσιο μασάζ (ή Cyriax) ή τον βελονισμό.

video games1

Πώς να προστατέψετε το παιδί από μυοσκελετικούς πόνους

Εάν το παιδί σας είναι gamer, το να του ζητήσετε να σταματήσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να εισακουστείτε. Μπορείτε όμως να τo βοηθήσετε να καταλάβει ότι είναι σημαντικό να φροντίζει την υγεία του χωρίς να αφήσει το παιχνίδι.

Οι μυοσκελετικές αλλοιώσεις που υφίστανται τα παιδιά σε νεαρή ηλικία μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες συνέπειες, όπως ίνωση τενόντων ή κήλη δίσκων, μεταξύ άλλων. Έτσι, για να αποτρέψετε την τενοντίτιδα του καρπού στα παιδιά, τις αποκλίσεις της σπονδυλικής στήλης , τους μυϊκούς πόνους και άλλες παθήσεις, έχετε υπόψη σας τα εξής:

  • Πρέπει να κάνουν ενεργά διαλείμματα: Κάθε 45 λεπτά, το πολύ, υπενθυμίστε στο παιδί σας να κάνει παύση, να κινείται και να αλλάζει θέση. Μπορεί επίσης να κάνει μερικές ασκήσεις διατάσεων για να διατηρεί του μύες του ευέλικτους.
  • Σωστή στάση σώματος: Βοηθήστε το παιδί σας να μάθει να κάθετε σωστά. Τα χέρια τους πρέπει να στηρίζονται στο γραφείο για να χαλαρώσουν οι ώμοι τους. Η οθόνη πρέπει να είναι αρκετά ψηλά ώστε το παιδί να κρατά το βλέμμα του οριζόντιο.
  • Υγιεινή διατροφή: Η υγιεινή διατροφή, καθώς και η επαρκής ενυδάτωση βοηθούν στη διατήρηση των μυών σε καλύτερη κατάσταση.
  • Ενθαρρύνετε τις ψυχαγωγικές σωματικές δραστηριότητες: Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους ή η άθληση προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία των παιδιών. Οπότε με κάθε ευκαιρία παρακινείστε τα να βγαίνουν και να αθλούνται.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved