Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μπέμπα μιλάει στον καθρέφτη

Η μικρούλα μιλάει στην αρχή μόνη της και χοροπηδά από χαρά.

Τα μωρά διασκεδάζουν πολύ βλέποντας το ίνδαλμά τους στον καθρέφτη και το ίδιο ισχύει και για τη μπέμπα που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Η μικρούλα μετά βίας στέκεται όρθια μόνη της κοιτά ίνδαλμά της και του μιλάει. Μετά γελάει μόνη της και χοροπηδά.

Λίγο πιο πίσω της βρίσκεται ο μπαμπάς της οποίος καταγράφει τα στιγμιότυπα με το κινητό του. Όταν τη ρωτά σε ποιον μιλά, εκείνη απαντά «σε κανέναν».

Δείτε τα απολαυστικά στιγμιότυπα με τη μικρούλα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πώς βοηθούν τα παιχνίδια στον καθρέφτη την ανάπτυξη του παιδιού;

Τα μωρά απολαμβάνουν να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη ήδη από την ηλικία των τριών μηνών, ωστόσο μέχρι και τον ένατο μήνα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που βλέπουν είναι μία αντανάκλαση του εαυτού τους.

Τα παιχνίδια στον καθρέφτη, βέβαια, σε κάθε περίπτωση θεωρούνται εξαιρετικά ωφέλιμα για την ανάπτυξη του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα:

  • Αναπτύσσουν την αυτογνωσία του. Βλέποντας το είδωλό του στον καθρέφτη, το μωρό αναπτύσσει την περιέργειά του. Μετά τον ένατο μήνα που πλέον καταλαβαίνει ότι αυτό που βλέπει είναι η αντανάκλασή του, σταδιακά εξοικειώνεται με την εικόνα του και το φύλο του, κάτι που μεγαλώνοντας το βοηθάει να αναπτύξει μία θετική εικόνα για τον εαυτό του.
  • Εξασκούν τις κινητικές του δεξιότητες
  • Αναπτύσσουν τις δεξιότητες μίμησης. Η μίμηση βοηθά το παιδί να μάθει πιο εύκολα να μιμείται ήχους, συμπεριφορές και να επαναλαμβάνει λέξεις ή και προτάσεις.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved