Μωρό δοκιμάζει σαντιγί και ξεκαρδίζεται στα γέλια

Ο μπόμπιρας ενθουσιάστηκε.

Η σαντιγί είναι μία αφράτη γλυκιά κρέμα που φτιάχνεται από ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιείται σε όλον τον κόσμο και σε πολλούς αρέσει τόσο πολύ που την τρώνε και σκέτη.

Ξετρελαμένος με τη σαντιγί είναι και ο μπόμπιρας που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Το αγοράκι δοκιμάζει για πρώτη φορά τη γλυκιά κρέμα όταν η μαμά του, του βάζει μία μικρή ποσότητα στο στόμα.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα το αγοράκι περιεργάζεται τη γεύση και την υφή και αμέσως μετά ξεκαρδίζεται στα γέλια.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο.

Πότε μπορείτε να δώσετε ζάχαρη στο παιδί;

Μέχρι και τον έκτο μήνα το μωρό τρέφεται αποκλειστικά από μητρικό ή ξένο γάλα. Έπειτα σταδιακά εισάγονται οι στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού και από τις πρώτες που δοκιμάζει είναι φρούτα και λαχανικά.

Όσον αφορά την κατανάλωση ζάχαρης, οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγονται τα πρόσθετα σάκχαρα σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τρώνε καθόλου μπισκότα ή κέικ.

Οι οδηγίες αναφέρουν ότι «τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καθόλου χώρο στη διατροφή τους για πρόσθετα σάκχαρα». Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά δεν τρώνε πολύ, οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι τροφές που τρώνε είναι υγιεινές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved