Μωρό δοκιμάζει ανανά - Απολαυστική η αντίδρασή του

Η 11 μηνών Makaylee δοκιμάζει για πρώτη φορά ανανά και ξαφνιάζεται με τη γεύση του.

Τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα μέχρι και περίπου τον έκτο μήνα. Έπειτα εισάγονται σταδιακά οι στερεές τροφές στη διατροφή τους και για ένα μεγάλο διάστημα τα βρέφη ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και υφές.

Στο παραπάνω βίντεο πρωταγωνιστεί η 11 μηνών Makaylee η οποία για πρώτη φορά δοκιμάζει ανανά. Το κοριτσάκι ξαφνιάζεται και πιθανά ανατριχιάζει από την γλυκόξινη γεύση του και η αντίδρασή του είναι απολαυστική.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.

Ανανάς: Τα οφέλη στη διατροφή του παιδιού

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο που μπορούμε εύκολα να βρούμε στο σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα. Είναι πλούσιο θρεπτικά συστατικά, φυτοχημικά και βιοδραστικές ενώσεις όπως η βρωμελίνη, ένα ένζυμο που συμβάλλει στην καλύτερη πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή μαγνησίου που συμβάλλει στη διατήρηση καλής κατάσταση του σκελετικού και του νευρικού συστήματος και καλίου, ενώ περιέχει και αρκετές φυτικές ίνες.

Άλλα οφέλη από την κατανάλωση ανανά για τα βρέφη, σύμφωνα με το momjunction.com, είναι:

Ενυδατώνει τον οργανισμό

Τα 100 γραμμάρια ανανά περιέχουν 85 γραμμάρια νερό, βοηθά συνεπώς στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού.

Ενισχύει τη λειτουργία του εντέρου

Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του ανανά σε φυτικές ίνες. Επίσης, προλαμβάνει και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Η βρωμελίνη που περιέχει ο ανανάς πιστεύεται ότι έχει αναλγητικές και αντιφλεμγονώδεις ιδιότητες με αποτέλεσμα να ανακουφίζει από τον πόνο που συνδέεται με παθήσεις όπως η ιγμορίτιδα, ο πονόλαιμος και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved