Μωρό δοκιμάζει για πρώτη φορά καρότο και του αρέσει πολύ

Την αντίδραση του μπόμπιρα κατέγραψαν οι δύο γονείς σε βίντεο.

Οι στερεές τροφές εισάγονται στη διατροφή του μωρού μετά τον έκτο μήνα. Από τα πρώτα λαχανικά που δοκιμάζει είναι το καρότο είτε σε μορφή πουρέ είτε βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Τα μωρά που δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές έχουν απολαυστικές αντιδράσεις. Άλλες φορές ενθουσιάζονται με αυτό που τρώνε, άλλες ξαφνιάζονται και άλλες φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Στην τελευταία περίπτωση ανήκει το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Ο μπόμπιρας δοκιμάζει για πρώτη φορά καρότο σε μορφή πουρέ και ενθουσιάζεται με την υφή και τη γεύση.

Οι γονείς απαθανάτισαν τα στιγμιότυπα και τα δημοσίευσαν στα social media.

Καρότο: Τα οφέλη στη διατροφή του μωρού

Το καρότο είναι από τα πρώτα λαχανικά που εντάσσονται στη διατροφή του μωρού και η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί με την καλή όραση, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και προστασία του δέρματος από τον ήλιο.

Το καρότο είναι τόσο ωφέλιμο ακριβώς λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα.

Η ενέργεια που προσφέρει είναι μέτρια και αυτό οφείλεται κυρίως στους υδατάνθρακές του. Στο καρότο βρίσκεται μεγάλη ποσότητα καροτενοειδών (προβιταμίνη Α, η οποία μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α): βήτα-καροτίνη και άλφα-καροτίνη. Περίπου100 γρ. καρότου την ημέρα καλύπτει παραπάνω από τη μισή ποσότητα βιταμίνης Α που έχει ανάγκη ένας ενήλικας. Το καρότο περιέχει ακόμα βιταμίνες Κ, Β, C καθώς και μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο. Οι ίνες του είναι άφθονες και αποτελούνται κυρίως από πηκτίνη και κυτταρίνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved