Νήπιο μυρίζει τα πόδια της μαμάς του - Ξεκαρδιστική η αντίδρασή του

Το βίντεο με την μικρούλα έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Οι αντιδράσεις των μικρών παιδιών είναι σχεδόν πάντα απολαυστικές και… απρόσμενες. Και αυτό γιατί τα παιδιά είναι αυθόρμητα και ποτέ κανένας γονιός δεν ξέρει τι να περιμένει από ένα παιδί νηπιακής ηλικίας που απορροφά ό,τι ακούει και βλέπει γύρω του σαν σφουγγάρι.

Αυτό αποδεικνύεται και στο παραπάνω βίντεο με πρωταγωνίστρια ένα κοριτσάκι λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους. Το νήπιο στέκεται όρθιο μπροστά από τον καναπέ και μυρίζει τα πόδια της μαμάς του που είναι ξαπλωμένη. Η αντίδρασή του; Κουνάει το χέρι της μπροστά από τη μύτη σαν να θέλει να διώξει τη μυρωδιά και απομακρύνει το κεφάλι του. Προφανώς την κίνηση αυτή έχει δει να κάνει κάποιος από τους δύο γονείς και την μιμείται με τον πιο χαριτωμένο τρόπο.

Απολαύστε το.

Ενδιαφέροντα facts για την ανάπτυξη όσφρησης του μωρού

Η όσφρηση είναι μία από τις πρωταρχικές αισθήσεις και συνδέεται στενά με την μνήμη και το συναίσθημα, καθώς οι οσμές παρέχουν πληροφορίες για το περιβάλλον και επηρεάζουν με ανεπαίσθητο τρόπο τη διάθεση και τη συμπεριφορά. Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε για την ανάπτυξη της όσφρηση του μωρού;

  • Η μυρωδιά του μητρικού γάλακτος αρκεί για να κάνει ένα μωρό να αισθανθεί χαρούμενο.
  • Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν από τη μυρωδιά τη διαφορά του μητρικού γάλακτος της μαμάς τους από το γάλα άλλων μαμάδων.
  • Επίσης, προτιμούν τη μυρωδιά της μαμάς τους από τη μυρωδιά άλλων γυναικών.
  • Διάφορες μελέτες, δείχνουν ότι τα βρέφη επιλέγουν και παίζουν περισσότερο μ’ ένα παιχνίδι με άρωμα βανίλιας, απ’ ότι με παιχνίδια που δεν έχουν άρωμα.
  • Η αντίδραση του μωρού σας στις μυρωδιές θα σας βοηθήσει να μάθετε τι το ευχαριστεί. Παρατηρήστε αν το μωρό σας χαμογελάει και γουργουρίζει, όταν μυρίζει μία μυρωδιά, ή αν γυρίζει το κεφαλάκι του από την άλλη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved