Μωρό δοκιμάζει μουστάρδα – Απολαυστική η αντίδρασή του

Η μικρή Abigail δοκίμασε μουστάρδα και ξετρελάθηκε.

Μετά τον έκτο μηνά, οι στερεές τροφές εισάγονται στη βρεφική διατροφή και τα μωρά δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές. Οι αντιδράσεις τους σε πολλές περιπτώσεις είναι απολαυστικές και ιδιαίτερα όταν δοκιμάζουν γεύσεις που δεν έχουν συνηθίσει, όπως τις πολύ ξινές ή τις πολύ γλυκές.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της μικρής Abigail που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο. Η μαμά της μικρούλας, της δίνει να δοκιμάσει λίγη μουστάρδα από το δάχτυλό της. Το κοριτσάκι που είναι μόλις λίγων μηνών κοιτάζει με περιέργεια και φυσικά δοκιμάζει και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Όσο και αν της άρεσε βέβαια, η ξινή γεύση της μουστάρδας την εξέπληξε και η αντίδρασή της είναι άκρως απολαυστική.

Το βίντεο ανήρτησαν στο YouTube οι γονείς της Abigail. Όπως μάλιστα γράφουν χιουμοριστική ήταν η πρώτη φορά που η κόρη τους έφαγε κάτι τόσο ξινό.

«Δοκιμάζοντας ξινές γεύσεις για πρώτη φορά. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μουστάρδα αντί για λεμόνι».

Είναι η μουστάρδα υγιεινή;

moustarda.jpg

Μπορεί να έχετε συσχετίσει τη μουστάρδα με λαχταριστές σος και fast food, όμως είναι πιο ωφέλιμη από όσο πιθανά νομίζετε. Αρχικά, η μουστάρδα παράγεται από σπόρους συγκεκριμένων φυτών της οικογένειας των σταυρανθών ή των βρασσικιδών οι οποίοι έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Επίσης, περιέχουν μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος και το μαγγάνιο που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά και φυτικές ίνες που δρουν ανακουφιστικά στην δυσκοιλιότητα.

Η μουστάρδα του εμπορίου φυσικά περιέχει συντηρητικά και άλλα συστατικά που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Μία σπιτική μουστάρδα είναι σαφώς μία καλύτερη επιλογή, μην ξεχνάτε όμως ότι το παν είναι το μέτρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved