Μωρά ξεκαρδίζονται στα γέλια και γίνονται viral – Απολαυστικά στιγμιότυπα

Μωράκια γελούν και τρελαίνουν το διαδίκτυο.

Τα μωρά όσο μεγαλώνουν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους. Πολλά πράγματα τους φαίνονται πρωτόγνωρα, αστεία και ενθουσιάζονται με το παραμικρό.

Πολλά στιγμιότυπα με μωρά κάνουν κατά καιρούς τον γύρο του διαδικτύου. Από τα πιο απολαυστικά είναι αυτά με μωρά που ξεκαρδίζονται στα γέλια. Το αυθόρμητο και δυνατό γέλιο είναι η χαρά της ζωής. Ένα παραπάνω, δε, όταν το γέλιο αυτό «σκάει» από το πουθενά, χωρίς λόγο ή τουλάχιστον χωρίς λόγο κατανοητό για έναν ενήλικα.

Τέτοια στιγμιότυπα περιλαμβάνει και το παρακάτω βιντεο. Μωράκια ξεκαρδίζονται στα γέλιο και είναι σίγουρα ό,τι πιο χαριτωμένο θα δείτε σήμερα. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες προβολές και μπορείτε να το απολαύσετε κι εσείς στην αρχή του άρθρου.

Πότε θα χαμογελάσει το μωρό;

Το μωρό γελάει από όταν ακόμα βρίσκεται μέσα στη μήτρα, από την 11η περίπου εβδομάδα κύησης κι έπειτα. Το χαμόγελο αυτό είναι φυσικά αντανακλαστικό και όχι πραγματικό, όπως το ίδιο ισχύει και για το χαμόγελο του μωρού τους πρώτους δύο μήνες μετά τον τοκετό.

Μετά τον δεύτερο μήνα, ξεκινάει το συνειδητό χαμόγελο, λεγόμενο και ως «κοινωνικό», το οποίο είναι και ένας τρόπος για το βρέφος να ανταποκριθεί στη φωνή ή το χαμόγελο των γονιών του και άλλων οικείων προσώπων. Από τον τρίτο μήνα, το μωρό αλληλοεπιδρά ακόμα περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω του: σας γελάει όταν του κάνετε γκριμάτσες, το βλέμμα του είναι πιο έντονο, ενώ σταδιακά αναπτύσσει και τα πολλά και διαφορετικά χαμόγελά τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κάθε παιδί έχει τη δική ου προσωπικότητα, ενώ διαφοροποιείται και το γέλιο του και οι αιτίες που το προκαλούν.

Πώς να ενθαρρύνετε το γέλιο του μωρού

  • Χαμογελάστε του ή ξεκινήστε να γελάτε πρώτοι
  • Μιλήστε του στη δική του γλώσσα
  • Κάντε αστείους ήχους ζώων
  • Κάντε του γκριμάτσες και κοιτάτε το στα μάτια

Το χαμόγελο και η σημασία του στην ανάπτυξη των παιδιών

Έρευνες δείχνουν ότι το χαμόγελο βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες. Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα μωρά χαμογελούσαν ως αντίδραση σε διάφορες πράξεις που τους φαίνονταν χιουμοριστικές, ακόμα και αν κανένας άλλος από το περιβάλλον τους δεν γελούσε. Το χαμόγελο υποδεικνύει μία υγιή γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη και υποδηλώνει ότι ο εγκέφαλος του μωρού μπορεί να ανιχνεύσει χιούμορ ή να αναπτύξει διασκέδαση ανεξάρτητα από την αντίδραση των γονιών του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved