Δέκα απίστευτα πράγματα για τα νεογέννητα που θα σας εκπλήξουν

Οι περισσότερες μαμάδες πιστεύουν ότι τα νεογέννητά τους, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε, να κοιμούνται και να τα κάνουν.

Δέκα απίστευτα πράγματα για τα νεογέννητα που θα σας εκπλήξουν

Στην πραγματικότητα όμως, τα νεογέννητα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα και μάλιστα πράγματα που θα σας εκπλήξουν.

Ορίστε 10 απίστευτα πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα νεογέννητα και θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

1. Οι ψυχολόγοι στην Αμερική έμειναν άφωνοι όταν ανακάλυψαν ότι ένα νεογέννητο έχει τη στοιχειώδη γνώση της φυσικής και των μαθηματικών. Ένα μωρό είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ ενός, δύο ή τριών αντικειμένων. Εάν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα απομακρυνθεί, ένα νεογέννητο γνωρίζει πόσα παραμένουν. Τα νεογέννητα δείχνουν σαφή έκπληξη επίσης, αν κάποιο αντικείμενο αφαιρεθεί απροσδόκητα.

2. Τα νεογέννητα ακούνε τα πάντα. Αυτό το έκαναν άλλωστε ακόμη και πριν γεννηθούν. Ένα μωρό ηλικίας τουλάχιστον δύο ημερών αναγνωρίζει τη φωνή της μητέρας του, ακόμη κι αν ακούσει μόνο μία συλλαβή της.

3. Αν και το νεογέννητα κλαίνε αμέσως μετά τη γέννησή τους, δεν θα δείτε δάκρυα για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Τα δάκρυα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε τρεις εβδομάδες, αλλά μερικά μωρά δεν θα έχουν δάκρυα μέχρι να γίνουν 4-5 μηνών.

4. Το νεογέννητό σας, έχει μια συγκεκριμένη χροιά κλάματος που θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε και να ξεχωρίζετε, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες μετά τη γέννησή του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια νέα μαμά, μπορεί να αναγνωρίσει το κλάμα του μωρού της, ακόμη και μέσα σε ένα δωμάτιο με πολλά νεογέννητα που κλαίνε μαζί.

5. Οι επιστήμονες στη Νορβηγία διαπίστωσαν ότι εάν ένα νεογέννητο τοποθετηθεί αμέσως στην κοιλιά της μητέρας του μετά τη γέννηση, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια του ώστε να συρθεί αργά μέχρι το στήθος της και να θηλάσει.

6. Τους πρώτους τρεις μήνες ζωής, το μωρό σας θα μπορεί να δει μόνο πράγματα που βρίσκονται 8 με 9 εκατοστά μακριά του. Αυτή είναι και η τέλεια απόσταση να κρατάτε το μωρό κοντά στο πρόσωπό σας, ώστε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά σας.

7. Ένα νεογέννητο είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον τόνο της φωνής σας. Αν είστε χαρούμενη και του μιλάτε χαρούμενα, τότε και εκείνο θα σας χαμογελάσει.

8. Ο εγκέφαλος του νεογέννητου μωρού κατά το πρώτο έτος της ζωής του, αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμού. Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο εγκέφαλος ενός παιδιού ενός έτους, είναι μισός από τον εγκέφαλο του ενήλικα.

9. Μέσα σε 10 λεπτά μετά τη γέννηση του νεογέννητου, η ακοή του είναι αρκετά ανεπτυγμένη ώστε να μπορεί να προσδιορίσει από πού έρχεται ο κάθε ήχος που ακούει.

10. Το νεογέννητα μωρά αγαπούν τον ήχο της ανθρώπινης ομιλίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στην αρχή αρχίζουν να μιμούνται όλα αυτά που ακούνε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved