Μοναδικές φωτογραφίες με νεογέννητα δίδυμα που θα σας φτιάξουν την ημέρα

Εσείς τι γνωρίζετε για τα δίδυμα;

Μοναδικές φωτογραφίες με νεογέννητα δίδυμα που θα σας φτιάξουν την ημέρα

Πριν πάτε παρακάτω για να δείτε τις φωτογραφίες με τα αξιολάτρευτα διδυμάκια που κυκλοφορούν το διαδίκτυο μάθετε μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τα δίδυμα.

Ο εγκέφαλος των έφηβων διδύμων σταματάει όταν φωνάζετε

Νιώθετε πως ό,τι και αν λέτε από το ένα αυτί μπαίνει και το άλλο βγαίνει; Καλά κάνετε! Σε μία έρευνα οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Pittsburgh, του Berkeley και του Harvard τοποθέτησαν 32 έφηβους και δίδυμα σε σκάνερ εγκεφάλου ενώ άκουγαν τις φωνές των μαμάδων τους να τους κατσαδιάζουν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι συγκεκριμένες περιοχές «κλειδιά» του εγκεφάλου παύουν να λειτουργούν όταν ακούν κριτικές και απειλές, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς τους λένε.

Μια γυναίκα έχει περισσότερες πιθανότητες να συλλάβει δίδυμα απ'ό,τι πριν 30 χρόνια

Υπήρξαν 135.336 δίδυμες γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014, κάτι που έδειξε ότι υπήρξε αύξηση στις δίδυμες κυήσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα μωρά

Ακόμη και χωρίς να έχετε κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση ή άλλες θεραπείες γονιμότητας, οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα όσο μεγαλώνουν, σύμφωνα με την Christine Greves,MD, γυναικολόγο του νοσοκομείου Winnie Palmer στο Ορλάντο.

Πώς θα μείνω έγκυος σε δίδυμα;

Τα δίδυμα ζουν περισσότερο το ίδιο και οι μητέρες τους

Σε έρευνα του 2016 του Πανεπιστημίου Washington, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα τείνουν να ζήσουν περισσότερο από τα διζυγωτικά δίδυμα και γενικότερα τα δίδυμα τείνουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Καλά νέα όμως υπάρχουν και για τις μαμάδες των διδύμων. Έρευνα του 2011 του Πανεπιστημίου της Utah έδειξε ότι οι γυναίκες που γεννούν δίδυμα, τείνουν να ζήσουν περισσότερο από τις άλλες μαμάδες!

Τα δίδυμα έχουν πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες

Περίπου ένα στα πέντε δίδυμα, μονοζυγωτικά και διζυγωτικά, είναι αριστερόχειρες σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Βέλγιο το 1996.

Τα δίδυμα πρέπει να γεννιούνται στην 37η εβδομάδα

Για να μειωθεί ο κίνδυνος θνησιγένειας και επιπλοκών, οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος χρόνος για να γεννηθούν τα δίδυμα είναι στην 37η εβδομάδα κύησης ή στην 36η εβδομάδα αν τα μωρά μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα.

Δείτε παρακάτω 40 φωτογραφίες από αξιολάτρευτα διδυμάκια που θα σας φτιάξουν τη μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved