Πόσο σίδηρο χρειάζεται το παιδί μου;

Τα παιδιά ανά ηλικία έχουν ανάγκη από διαφορετικές ποσότητες σιδήρου!

Πόσο σίδηρο χρειάζεται το παιδί μου;

Χωρίς αρκετό σίδηρο το σώμα δεν παράγει αρκετά αιμοσφαίρια με αποτέλεσμα οι ιστοί και τα όργανα του σώματος να μην οξυγονώνονται σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για τα παιδιά και τους εφήβους να λαμβάνουν αρκετό σίδηρο μέσω της καθημερινής τους διατροφής. Για παιδιά σιδερένια λοιπόν διαβάστε πόσο σίδηρο χρειάζεται ανά ηλικία.

• Τα βρέφη που θηλάζουν συνήθως καλύπτουν τις ανάγκες τους από το μητρικό γάλα μέχρι τους 4 έως 6 μήνες οπότε και μπαίνουν στη διατροφή τους οι κρέμες εμπλουτισμένες με σίδηρο. Τα βρέφη που πίνουν μόνο από μπιμπερό είναι απαραίτητο να ταΐζονται με γάλα ενισχυμένο με σίδηρο.

• Βρέφη από 7 εώς 12 μηνών χρειάζονται 11mg σιδήρου ημερησίως. Τα μωρά κάτω του 1 έτους πρέπει παράλληλα με το θηλασμό να τρώνε κρέμες εμπλουτισμένες με σίδηρο ενώ όσα πίνουν από το μπιμπερό θα πρέπει να πίνουν βρεφικό γάλα επίσης εμπλουτισμένο με σίδηρο.

• Παιδιά από 1 μέχρι 12 ετών χρειάζονται 7 με 10 mg σιδήρου την ημέρα.

• Τα αγόρια στην εφηβεία χρειάζονται 11 mg σιδήρου την ημέρα ενώ τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας 15 mg, καθώς ξεκινάει ο έμμηνος κύκλος τους και χρειάζεται να αναπληρώνουν την ποσότητα σιδήρου που χάνουν κατά την έμμηνο ρήση.

• Αν τα παιδιά αθλούνται ενταντικά τότε ίσως χρειαστεί να πάρουν συμπλήρωμα σιδήρου πέρα από τη διατροφή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved