Winnie, η μαγισσούλα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Άκουγα υπέροχα λόγια για τη Winnie τη μάγισσα από την πρώτη στιγμή που έγινα μαμά  (πριν από 7 χρόνια) αλλά πριν μερικές μέρες διαβάσαμε το πρώτο βιβλίο για αυτή την υπέροχη και αστεία μαγισσούλα.

Winnie, η μαγισσούλα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Αρχίσαμε από το πρώτο βιβλίο αυτής της σειράς. H Winnie η Μάγισσα, γράφτηκε το 1987 και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για σειρά βιβλίων, η κάθε μία από αυτές τις ιστορίες μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά και μεμονωμένα απολαμβάνοντάς τις εξίσου το ίδιο.

Σχετικά με το δικό μου παιδί τώρα, την κόρη μου, ένα έχω να πω. Τη ΛΑΤΡΕΨΕ. Είναι ίσως η πρώτη ιστορία που διάβασε μόνη της (φέτος πάμε στην πρώτη δημοτικού) και δεν έχει να κάνει με πριγκίπισσες, νεράιδες και μπαλαρίνες.

Αυτό που μου άρεσε στο βιβλίο της Winnie, είναι ότι δείχνει ένα ισχυρό θηλυκό χαρακτήρα χωρίς καθόλου το «ροζ» που συνήθως έχουν τα άλλα βιβλία. Μην με παρεξηγήσετε, δεν έχω πρόβλημα ούτε με το ροζ, ούτε με τις μπαλαρίνες και τις πριγκίπισσες, αλλά θέλω η κόρη μου να γνωρίζει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για τα κορίτσια στη λογοτεχνία. Η Winnie έχει μαύρα ίσια μαλλιά, κόκκινη μύτη και μαύρα χείλη. Δεν θυμίζει σε τίποτε στις ηρωίδες των άλλων βιβλίων και όμως πάντα έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της και ξεκαθαρίζει ότι οι μάγισσες δεν είναι πάντα οι «κακές» στα βιβλία.

17267645 1841588669423444 7208013475644178432 n

Με μια μικρή έρευνα που έκανα, ανακάλυψα ότι τόσο σε αυτό το βιβλίο όσο και στα υπόλοιπα βιβλία της Winnie, η ίδια μπλέκει σε μαγικές περιπέτειες με πειρατές, δεινόσαυρους, με θηρία κάτω από τη θάλασσα, ταξιδεύει στο διάστημα, μερικές φορές κάνει λάθος πράγματα αλλά και πάλι παραμένει αξιολάτρευτη.

Τώρα καταλαβαίνω το λόγο που η κόρη μου τη λάτρεψε και μου ζήτησε και τα άλλα βιβλία της σειράς. Της άρεσε ο μαγικός κόσμος της Winnie και η χαρακτηριστική λέξη «Αμπρακατάμπρα» που οπουδήποτε και αν εμφανίζεται μέσα στο βιβλίο, την κάνει να νιώθει ότι κάτι μαγικό θα συμβεί.

Τα βιβλία της Winnie μπορούν να διαβαστούν από αγόρια και κορίτσια, το απόγευμα, το μεσημέρι, στο διάλειμμα, στην παραλία, στην απογευματινή βόλτα και φυσικά το βράδυ. Εκείνη τη μαγική στιγμή που βρίσκεσαι με το παιδί σου κουκουλωμένη κάτω από το πάπλωμα και κοιτάζετε τα αστέρια που έχετε κολλήσει στο ταβάνι... λίγο πριν το τελευταίο φιλί της καληνύχτας!

Τη Winnie (και τα βιβλία της) θα τη βρείτε στις εκδόσεις διόπτρα!

Κάλλια και Χριστίνα σας ευχαριστώ για το βιβλίο, η Νικόλ το λάτρεψε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved